Nutriční hodnoty (Bílá omáčka z hříbků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 836 kJ / 1 634 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 80,19 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,43 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,76 g | 
| Tuky | 115,90 g | 
| – nasycené | 56,41 g | 
| – nenasycené | 44,03 g | 
| –– mononenasycené | 37,86 g | 
| –– polynenasycené | 6,18 g | 
| ––– omega 3 | 0,57 g | 
| Vláknina | 45,40 g | 
| Cholesterol | 1,77 g | 
| Sodík | 787 mg | 
| Sůl | 1,51 g | 
| Sacharidy | 47,20 g | 
| – cukry | 24,30 g | 
| ––– laktóza | 9,90 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| 600 g 600 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 600 g | 
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hovězí vývar (podle potřeby) | Vývar hovězí | |
| 250 ml 250 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml | 
| trocha trocha hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g | 
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |