Knedlíčky ťiao-ć

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina PT1H00M 30 knedlíčků Zeleninová jídla 16 názorů

513

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
cca 150 ml studené vody
sůl
náplň:
150 g mražené zeleniny - královská zeleninová směs mražená
200 g jemně mletého vepřového masa
1 lžička sezamových semínek
1 dcl bílého kvalitního suchého vína
1 lžíce sojové omáčky - kvalitní
1 pl čerstvého zázvoru - nahrubo nastrouhaného
sůl
omáčka: tmavá-
chilli paprička sušená nebo čerstvá
2 lžičky čerstvého zázvoru nastrouhaného najemno
1 lžíce balsamico octu
2 lžíce kvalitní sojové omáčky
5 lžíce bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. těsto: suroviny smícháme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, podle potřeby přilejeme vodu pokud bude potřeba. Necháme odležet.

  2. náplň: Na pánvi osmahneme zeleninu, zázvor, maso, sez. semínka. Podlejeme vínem, osolíme a dusíme cca 10 minut. Odklopíme poklici a necháme vyvařit víno. Náplň necháme vychladnout.

  3. Náplní plníme kolečka z těsta. Přeložíme a utěsníme okraje, vzniknou takové taštičky.

  4. Dáme na plotnu vařit hrnec s vodou, osolíme.

  5. Když přivedeme k varu podlejeme trochou studené vody tak, aby voda nevřela, ale jen lehce probublávala na mírném plameni. Voda se nesmí vařit!!! Vždy když se bude chtít vařit podlejeme troškou vody.

  6. Knedlíčky vložíme do vody a necháme je tam provářet cca 3 minutky - vyplavou na hladinu - vyndáme. Ihned podáváme.

  7. Omáčka: vše smícháme a podáváme ke knedlíčkům.

Poznámka

Chuť mě velice mile překvapila, i manžel si pochutnal a to je spíš na klasická jídla typu svíčková s knedlíkem :D Původní recept jsem objevila v časopisu Apetit a poupravila. Zde je upravený recept dle mých možností.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Knedlíčky ťiao-ć

  • Nadja Nadja

    Královská zeleninová směs 350g - složení: zelenina v různém poměru - mrkev, květák, brokolice.
    http://www.potravinymacek.cz/www-potravinymacek-cz...

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    v časopise píšou: tento název je na tvar a druh těsta, jakou zvolíte náplň je na Vás. Takže pro rejpálky , v tomto případě tedy lže podle Vás časopis;-)

    Odpovědět

  • Frost Frost(neregistrovaný)

    Lailien máte naprostou pravdu, je to tragedie.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    v poznámkách máš že je to má upravená verze z časopisu Apetit, tak nejprv čti a pak kritizuj :-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc hezké to máš:-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lailien: já si zadala název do googlu a vyjelo hodně stránek o tomto receptu, ovšem je fakt, že ani jeden nebyl stejný. Tak sem hoďte vaši variantu nezmršených knedíčků;-);-)

    Odpovědět

  • Lailien Lailien(neregistrovaný)

    Tak víc zmršený recept na Tˇiao - C Jsem snad ještě neviděla... Kukuřice a hrášek?? kde by k tomu asi v Číně přišli proboha stejně jako k balsamico octu :no:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    :-O:-p:-p:yes: Nádherná fotka.:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    to zelené je wasabi a bibinko s haluškama to nemá absolutně nic společného :-D. Je to národní Čínské jídlo které se jí na Nový rok.:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Líbí se mi moc i ty mističky:yes::yes:. V té zadní je asi sladká chilli omáčka, ale tu první se zelenkavým obsahem rozluštit nedokážu:-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Teda Radko, já si tady lámu jazyk nad tím názvem!:-D Ale fakt uznávám, že je to něco krásně originálního, krásně nafoceného, s čím sis dala práci. Nemyslím, že bych to někdy dělala, ale každopádně plus za tu originalitu;-):yes: A mimochodem, skláním se před tebou!! Já to v tom magazínu viděla, ale na to bych si asi netroufla!! Spíš ale proto, že by to přítel nejedl;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Radulko, tohle by mě osobně moc chutnalo a připomíná mi to hodně halušky, které zbožňuju a omáčka je popsaná jen ta tmavá uprostřed, co je teda v těch mističkách po krajích:-? Je to moc pěkný a tak ti dávám 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nádherný čínský recept :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    je tam brokolice, mrkev, květák, růžičková kapusta,žlutá mrkev- . Je to směs z Family Frost. V krámě určitě koupíte podobné ale bez hrášku a kukuřice to tam nedávejte!

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: čínské knedlíčky čínské masové knedlíčky čínské masové taštičky recepty apetýtu těsto na čínské knedlíčky čínské knedlíčky recept cinske tasticky recepty c recept apetýtu recepty z apetýtu www apetýt c .z. knedličky činské čínský knedlíček čínské taštičky recept recepty.c čínské knedlíky špenát s haluškama taštičky tiao c čínské nedlicky recept čínské knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo