Nutriční hodnoty (Fenyklové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 619 kJ / 1 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,34 g |
| Tuky | 17,35 g |
| – nasycené | 7,21 g |
| – nenasycené | 9,53 g |
| –– mononenasycené | 7,20 g |
| –– polynenasycené | 2,34 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 36,45 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 309 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 172,58 g |
| – cukry | 24,78 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 bulva 1 bulva fenyklu | Fenykl hlíza | 540 g |
| 1/2 1/2 malé bílé cibule | Cibule čerstvá | |
| trocha trocha olivového oleje | Olej olivový | |
| 150 g 150 g rýže arborio | Rýže bílá | 150 g |
| 100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| kuřecí vývar podle potřeby | Vývar kuřecí | |
| 200 g 200 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička lanýžového oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 hrst 1 hrst parmazánu | Parmezán |