Nutriční hodnoty (Batátový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 940 kJ / 1 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
| Tuky | 60,75 g |
| – nasycené | 40,12 g |
| – nenasycené | 18,17 g |
| –– mononenasycené | 16,16 g |
| –– polynenasycené | 2,01 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 19,75 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 317 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 133,30 g |
| – cukry | 22,00 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg batát | Batáty neloupané | 500 g |
| 3 3 menší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |