Nutriční hodnoty (Kefírové lívance II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 341 kJ / 1 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 28,48 g |
| – nasycené | 7,76 g |
| – nenasycené | 12,35 g |
| –– mononenasycené | 8,95 g |
| –– polynenasycené | 3,40 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 822 mg |
| Sodík | 863 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 250,10 g |
| – cukry | 67,30 g |
| ––– laktóza | 10,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 300 ml 300 ml kefíru | Kefír | 300 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 24 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová |