Nutriční hodnoty (Madloch - sytá polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 088 kJ / 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,54 g |
| Tuky | 27,00 g |
| – nasycené | 12,40 g |
| – nenasycené | 14,36 g |
| –– mononenasycené | 3,60 g |
| –– polynenasycené | 10,76 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 7,32 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 40,25 g |
| – cukry | 7,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 150-200 g 150-200 g měkkého salámu | Měkký salám | 175 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 1 hovězí bujón | Bujón hovězí | |
| 1 1 smetana 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| asi 2 lžíce 2 lžíce červené papriky | Paprika červená čerstvá | 20 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |