Nutriční hodnoty (Uzená polévka s krupicí a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 818 kJ / 913 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,78 g |
| Tuky | 19,01 g |
| – nasycené | 5,65 g |
| – nenasycené | 8,64 g |
| –– mononenasycené | 5,87 g |
| –– polynenasycené | 2,77 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 45,25 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 598 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 136,86 g |
| – cukry | 9,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| uzené maso | Vepřová plec uzená | |
| asi 1,5 l asi 1,5 l vody | Voda | |
| 1 1 neoloupaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 4 neoloupané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 1 bujónová kostka (nemusí být) | Bujón hovězí | 10 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 lžíce 4 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 60 g |
| 1 stonek 1 stonek naťové cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |