Nutriční hodnoty (Játra po skotsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 124 kJ / 747 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 13,90 g |
| – nasycené | 2,18 g |
| – nenasycené | 5,89 g |
| –– mononenasycené | 3,54 g |
| –– polynenasycené | 2,35 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 485 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 34,95 g |
| – cukry | 1,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg vepřových jater (nakrájených na tenké plátky) | Játra vepřová | 500 g |
| 4 plátky 4 plátky slaniny | Špek | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu (nebo jiného ostrého alkoholu) | Rum | 34 ml |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| Tabasco | Tabasco omáčka | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |