Nutriční hodnoty (Kuře s brambory v křenové smetánce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 645 kJ / 1 110 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,60 g |
| Tuky | 90,52 g |
| – nasycené | 60,08 g |
| – nenasycené | 26,94 g |
| –– mononenasycené | 24,08 g |
| –– polynenasycené | 2,86 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 7,28 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 774 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 57,40 g |
| – cukry | 20,60 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 300 ml 300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
| 80 g 80 g krenexu (křeníku ap.) | Křen sterilovaný | 80 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| případně mléko na rozředění výpeku | Výpek |