Nutriční hodnoty (Mrkev zapečená s balkánským sýrem a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 337 kJ / 1 276 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 70,12 g |
| – nasycené | 38,54 g |
| – nenasycené | 24,53 g |
| –– mononenasycené | 20,35 g |
| –– polynenasycené | 4,18 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 755 mg |
| Sodík | 6,08 g |
| Sůl | 15,12 g |
| Sacharidy | 74,95 g |
| – cukry | 53,55 g |
| ––– laktóza | 13,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg mrkve | Mrkev čerstvá | 1000 g |
| 250 g 250 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| máslo na vymazání misky | Máslo kravské |