

Broskvový koláč se šlehačkou
Doba přípravy: 3 hodiny 30 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 73 názorů
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml oleje
- 200 ml studené vody
- 250 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Náplň:
- 2 plechovky broskvového kompotu (jeden má 240g)
- pomerančový džus
- 10 lžic cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2,5 vanilkových pudinků v prášku
- Šlehačka:
- 500 ml šlehačky nebo smetany ke šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 1 ztužovač (já použila Smeta-fix, foto)
- 30 kulatých piškotů
- trochu džusu s
- rum
- čokoládová tyčinka Ledové kaštany
Postup přípravy receptu
Těsto:
Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva.Nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme dorůžova při teplotě 190 stupňů asi 30 minut.
Necháme vychladnout.Náplň:
Kompoty scedíme a broskve necháme okapat. Pak je nakrájíme na malé kostičky a dáme stranou.Šťávu z obou kompotů dáme do odměrky a do jednoho litru doplníme pomerančovým džusem. Dáme vařit do kastrolku, přidáme cukr, a vanilkové pudinky. Uvaříme hustou kaši.
Do této husté kaše dáme nakrájené broskve a opatrně nalijeme na vychladlý piškot - rozetřeme po celém plechu.
Dáme ztuhnout do ledničky.
Šlehačka:
Šlehačku, nebo smetanu ušleháme s vanil. cukry a se ztužovačem do tuha.Rovnoměrně natřeme na ztuhlý puding.
Do mísy si nalijeme trochu džusu s rumem a každý kulatý piškot v něm namočíme. A položíme na šlehačku.
Tyčinku kaštany nastrouháme po celém plechu a necháme ztuhnout v lednici.
Pak krájíme tak, aby každý kousek měl uprostřed piškot.
Poznámka
Je to vynikající koláč na plechu, ale hodně pracný. Je vláčný a krásně vypadá. Určitě doporučuji.
Místo broskví můžete dát mandarinky, jahody
P.S. jsem strašně ráda, že vás tu holky mám, měla jsem problémy s tím, co kdy uvařit a od té doby, co chodím sem, tak mám z čeho vybírat. Moc vám dík. Díky i chlapům to je jasný. A vaření a pečení mě baví víc, když se s tím teď můžu pochlubit vám všem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 852 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Broskvový koláč se šlehačkou
-
Stanicka90: to jsem ráda, my ji máme doma rádi nejvíc. Tak ať chutná
-
Tak hotovo. Teď ta nejhorší část - čekání, až si v lednici odpočine. Do šlehačky jsem akorát nedala ztužovač a tuhá je až dost. Jinak na oko vypadá báječně, krásně voní, tak se těším, jaká bude na chuť.
-
Petra: tak to jsem ráda, já ho zrovna tento víkend dělala a šlehačka vždy ztuhne, tak nevím, kde je chyba. Díky za vyzkoušení.
-
Petra:. jako neregi neboduješ
-
Výborný recept, vyzkoušela jsme ho a celkem se mi povedl, akorát mi nějak nechtěla tuhnout šlehačka když jsem jí dělala :( a posílám ti bodíka :)
-
chews:nemáš zač
-
výborné, děkuji za inspiraci
-
jojo, je vynikající. Díky, že jsi zkusila
-
Vypadá dobře a ještě líp chutná
bodík...
-
tak počkej, až ochutnáš
-
Tak jsem včera večer upekla,udělala náplň a přes noc dala do lednice. Dnes ráno dodělala šlehačku a dala zpátky do lednice. Už se nemůžu dočkat. Jsem zvědavá,jak bude chutnat,ale vypadá výborně!
-
Jíťo, tak to mám radost. Ten se nikdy neomrzí
-
Dnes jsem koláč upekla a měl velký úspěch moc chutnal
-
Jíťo, určitě ho zkus, je vynikající. A dá se ozdobit různě
-
Koláč vypadá užasně až si nakoupím suroviny určítě ho vyzkouším
posílám ladné hodnocení