Historie na talíři: Na jakých jídlech si kdysi lidé nejvíce pochutnávali?
		Historie zahrnuje různá období a místa, pro která jsou specifická určitá jídla. Ve středověku byly oblíbené obilné kaše a chlebová polévka, ve starém Egyptě se podávali pečení voli a ve starověkém Řecku vařili polévku z vepřové krve. Řada z jídel se zachovala i dodnes, akorát v modernějším kabátku. Lidé se s oblibou vrací k "retro" kuchyni, která byla plná chutí.
Několik zajímavostí z kuchařské historie
Historie s sebou nese řadu zajímavostí, které jste třeba nevěděli.
- 
	
První „kuchařka“ pochází ze starověké Mezopotámie.
 - 
	
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině.
 - 
	
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky.
 - 
	
Díky malé nehodě na předměstí New Yorku máme točenou zmrzlinu.
 - 
	
Mrkvový dort se objevil, když nebylo na cukr.