Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Himalájské řezy

Některé řezy patří mezi opravdové klasiky, které pečeme rádi a opakovaně. K nim jistě patří i kakaové řezy s tvarohovou náplní, jejichž název je odvozen od nejvyšších vrcholků světa. Řezy jsou jemné a vláčné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na odměření použijeme hrnek o objemu 250 ml. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, potom zašleháme olej. Do vzniklé pěny postupně vmícháme mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli. Vznikne řidší těsto. Krok 3: Zároveň připravíme náplň. Na tu smícháme ze všech surovin hladký krém. Krok 4: Část těsta vlijeme na připravený plech, na něj nalijeme tvarohovou náplň, kterou přelijeme zbytkem těsta. Krok 5: Vložíme do trouby a při 180 °C pečeme přibližně 30 minut.

TIP: Jak připravit domácí tvaroh

Zveřejněno 3. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Himalájské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GEN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Himalájské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GEN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, kakao, sůl, olej, mléko, tvaroh měkký, vejce, mléko, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu