

Rychlá nudlová polévka pro batolata
Suroviny
- instantní nudle
- mražená zelenina
- 1 vejce
- kuřecí kousky
Postup přípravy receptu
Dáme vařit vodu do hrnce, necháme 5 minut ve varu, poté přihodíme nudle, mraženou zeleninu a necháme povařit.
Mezitím si rozklepneme vajíčko do misky a rozkvrdláme ho a za stálého míchání vléváme do polévky, přihodíme kousky masa a necháme vařit 10 minut.
Podáváme s toustovým chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá nudlová polévka pro batolata
-
Bože, co je to za kravinu? Tohle je nějaký recept? Autorce doporučuju zakoupit nějakou kuchařku a naučit se vařit polévku, děkuji!
-
uff
Já se tu naparuji a mezi tím jsem spálila cukroví. No nedá se nic dělat.
Tak nejprve bych dala masíčko a sebrala šum, přidala čestvou zeleninku, důkladně povařila až je maso a i mrkev měkkoučká. Nudličky nebo zavářku, tedy nočky vařím zvlát a přidávám až do talíře. -
Silky123:
Tak pokud máte mraženou svoji tak ano, ale jinak to snad nemá logiku. -
lexik.1:
To je přesně to, co mě jen jsem se začetla napadlo. Proč mraženou zeleninu. Prostě udělám normální polévku z kuřecích kousků a čestvé zeleninky, dám malé nočky a mrkvičku protlačím vidličkou a mírně přisolím. -
Mno, neříkám, že to je mňamka, ale taky používám mraženou zeleninu, kor teď, jelikož si nejsem jistá, odkud "ta čerstvá" pochází a kolik dusičnanů v sobě má. Protože většinou "ta krásná" zelenina je opravdu jen krásná, ale jaksi nepoživatelná. To radši koupím mraženou bio...
-
chudinka dítě!!! V dnešní době přece není problém sehnat čerstvou zeleninu!! Maminko,maminko!!! Mám 6měsíční dceru a tohle bych jí NIKDY nedala! Vařím domácí polévky z čerstvé zeleniny a čím více zeleniny a masa,tím méně nudlí!!!
-
chudinka dite,jako kdyby ty chemikalie uz nebyly v jinych potravinach
neni nad domaci polevku,kor pro prcka
-
No, chudak dite, ta maminka asi v zivote nevidela sporak. Toho se jako naji,jo? Zelenina se prodava i v zime kupodivu.
Maso a zelenina nejdrive a nudle snad az nakonec,ne? Dala bych to snist te mamce. -
Já se ani nedivím,že jsou dnes děti tolik nemocné a mají všelijaké alergie!Pokud jim milé maminky dáváte tuto a podobnou stravu.Ono udělat dneska pořádný vývar je "vyšší kuchařská".Škoda ,že se ty vaše batolata neumí bránit,já osobně bych vás poblinkala.Taky nechápu proč se musí voda 5 minut vařit,asi aby byl "vývar"chutnější?
-
Tak to se teda hodne naji s te vody......
-
Pajaja:Určitě je lepší čerstvá a v zimě si zajdete ke 12 měsíčkům?
-
A já bych to udělala trošku jinak.Na másle bych orestovala mraženou zeleninku,přidala maso zalila vodou,nechala provařit na závěr bych hodila ty nudle.
Myslím,že vejce už je zbytečné,ale když se o něm pisatelka zmiňuje,tak bych ho dala úplně jako poslední.
Ona ta zeleninka když se orestuje má úplně jinou chuť než jen vhozená do vody.
Ale to už je asi jiná polévečka
-
Tiež by som zmenila poradie, najprv kúsky mäsa ( poikiaľ je surové, a nie už uvarené ), potom zelenina a rezance. Zbytočne netreba dlho variť, hlavne nie zeleninu, na mrazenú zeleninu, pokiaľ je narezaná, stačí 10 minút. Len neviem, načo má ( podľa receptu ) čistá voda vrieť 5 minút ?
-
Vývar je potřeba vařit, respektive nechat probublávat mírným varem podstatně déle. Proti mražené zelenině nic nemám, zvlášť byla-li z vlastní zahrádky. Nudle bych dala až nakonec.
Rozepisuji se tolik, protože chci dělat kuřecí vývar se zeleninou a nudličkami a mohla bych přidat fotku, ale podle tohoto předpisu by to nebylo, ačkoli suroviny budou stejné... -
asi bych ji nevařila.... ale každý máme jiné chutě, že??