Chleba z remosky bez lepku
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve do mísy nalijeme 250 ml vlažné vody, do které přidáme 1 lžíci psyllia a xantan nebo guar gumu. Vymixujeme ponorným mixérem v jemnou kaši. V 50 ml tekutiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 356 kJ / 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,00 g |
| Tuky | 7,20 g |
| – nasycené | 1,00 g |
| – nenasycené | 6,00 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 4,30 g |
| – cukry | 0,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nejprve do mísy nalijeme 250 ml vlažné vody, do které přidáme 1 lžíci psyllia a xantan nebo guar gumu. Vymixujeme ponorným mixérem v jemnou kaši. V 50 ml tekutiny…
Ze všech surovin vypracujeme pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby se těsto nedrobilo, ale ani nelepilo. Rukama ho roztáhneme a umačkáme na plech vyložený…
V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme olej a vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Na závěr vmícháme nakrájené jablko a kandované ovoce. Těsto rozetřeme…