Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

4 kg vepřové krkovice (může být i plec nebo kýta)
30 dkg sýra (já použila eidam)
40 dkg syrového sádla
95 g soli
4.5 g kmínu
4.5 g cukru
36 g česneku (já dávám 50 g)
31.5 g sladké papriky
9 g pálivé papriky (já dávám 6 g a 3 g chilli papriky, ale kdo nemá rád moc pikantní, tak chilli nedávat)
22.5 g pepře
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 3 cm proužky (přes celou délku krkovice), sádlo na 2 cm kostky a sýr na ½ cm kostičky.

  2. Maso i sádlo umeleme na masovém mlýnku na největší otvory, přidáme veškeré koření. Mícháme a masírujeme maso aspoň 20 minut. Pak přidáme sýr a ještě jednou promícháme.

  3. Takto nachystanou směs plníme do střívek, přetočením rozdělíme na jednotlivé klobásy a dáme do lednice uležet na 24 hodin.

  4. Druhý den aspoň hodinu před uzením vyndáme z lednice.

  5. Zavěsíme do roztopené udírny a snažíme se udržovat teplotu max. na 60-65 C°, pomalu udíme tak 6 hodin.
    Jakmile se klobásy začínají krabatit, máme hotovo.

Poznámka

Jsem jen amatér a nějaký řezník by možná s něčím nesouhlasil, ale nám a všem co koštovali moooc chutnají. Ale je potřeba opravdu přesně dodržet váhy, je to přesné množství na 4 kg masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 574 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já

Tématické fráze: domácí klobásy recept domaci klobásy syrové klobásy recept na domácí klobásy sýrové klobásy recept domácí klobasy recepty recepty na domácí klobásy domaci klobasa domácí sýrové klobásy pikantni domaci klobasy klobásy recept syrova klobasa recept sýrová klobása recept na klobásy domácí klobásy top recepty klobásy recepty domácí klobása recept domácí klobasky domácí pikantní klobásy recept na klobasy se syrem

Zapomněl/a jsem heslo