Králičí ledvinky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 397 kJ / 95 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 3,60 g |
| – nasycené | 1,70 g |
| – nenasycené | 1,40 g |
| –– mononenasycené | 1,10 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 479 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, všechno koření a očištěnou zeleninu, přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 1-2 hodiny, nezapomeneme sbírat pěnu…
Ledvinky nejdříve očistíme od tuku a blán. Do pánve wok nalijeme olivový olej (cca. 1cm ode dna)+ dvě PL Sukiyaki a necháme rozehřát. Mezitím si ledvinky trošku osolíme…
Nakrájíme si na jemno cibuli a osmahneme do zlatova na oleji. Přidáme játra a ledvinky očištěné a nakrájené na malé kousky a necháme osmahnout a poté zalijeme vřící…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Netradiční surovinou a zároveň drobnou chutnou delikatesou jsou králičí ledvinky. Jejich chuť je jemná a příprava snadná. Stačí je orestovat na cibulce, přidat bylinky a…