Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,20 g |
Tuky | 12,41 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 5,30 g |
Postup přípravy
Náplň nám zabere asi 1/3 plochy králičího plátku. Roládu zatočíme. Vezmeme další plátek šunky a položíme jej na roládu. To je důležité, aby se králičí maso při pečení nevysušovalo.
Potravinářským provázkem rolády svážeme. Krok 2: Rolády vložíme do pekáče, poklademe listy šalvěje a větvičkou tymiánu. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme přikryté 25 minut. Pak pekáč odklopíme, podlijeme vínem a necháme péct nepřikryté dalších 45 minut na 180 °C. Za uvedenou dobu se nám rolády krásně propečou. Vyndáme je na prkénko a necháme lehce vychladit. Pak je osvobodíme od provázků a dáme do samostatné nádoby. Udržujeme v teple. Krok 3: Ze smetany, mouky, hořčice, rajského protlaku a 1-2 naběraček horkého přecezeného výpeku vymícháme hladkou zavářku. Budete-li chtít více omáčky, můžete výpek nahradit 1 naběračkou horkého vývaru z kostí králíka. Krok 4: Výpek přecedíme do kastrolu, ve kterém budeme připravovat omáčku. Přivedeme k varu a postupně, za stálého prošlehávání metličkou, přiléváme připravenou zavářku. Na opravdu mírném ohni ji necháme provařit asi 15 minut. Krok 5: Na úplný závěr přidáme plátek másla, promícháme a hotovou omáčku odstavíme. Vznikne nám úžasně jemná a chutná omáčka. Podáváme s kousky velikonoční nádivky nebo s přílohou, kterou máte rádi.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Moje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 57 minutami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 10 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 12 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 14 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak vykostit kralika,
roláda z králíka,
velkonoční pečení,
roláda plněná velikonoční nádivkou,
nádivka s králikem,
králičí rolada,
velkonoční menu recepty,
velkonoční jídla,
velkonoční meny,
roláda z vykosteneho králíka,
roláda z vykoštěného lrálíka,
hovězí závitky plněné vaječnou nádivkou,
schwarzwaldská šunka,
schwarzwaldská roláda,
schwarzwaldská šunka recept,
recepty kralik rolada,
velkonoční králik,
kuřecí roláda plněná nádivkou,
recepty z králíka,
králik domácí recepty
Suroviny:
králík,
hořčice francouzská,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
šunka schwarzwaldská,
listy kapustové,
ledvinky králičí,
šalvěj,
tymián,
víno bílé suché,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
hořčice,
protlak rajčatový,
máslo
Komentáře (7)