Ledvinky dušené
Recept ještě nebyl hodnocenPřestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha pamětníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 438 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha pamětníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už…
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto…
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2 °C) na 48 hodin. Poté…
Ledvinky jsou plné živin a obsahují zdravé omega 3 mastné kyseliny. Pokud si dáte záležet s přípravou a očištěním, uvaříte z nich výborný pokrm. Ledvinky poduste spolu s…
Vepřové ledvinky se řadí do pokrmů, které jsou spíše specialitou. Jako i další vnitřnosti jsou plné živin a také zdravých omega 3 mastných kyselin. Podušené na cibuli,…
Ledvinky na cibulce jsou tradiční pokrm české kuchyně. Správně připravené ledvinky mají jemnou konzistenci a v kombinaci s cibulovým základem, kořením a smetanovou…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně…
Vepřové ledvinky očistíme od kanálků, spaříme, propláchneme a nakrájíme na cca 0.5 cm proužky.Slaninu nakrájíme na proužky a dáme vysmažit. Cibuli nakrájíme a dáme…
Ledvinky na smetaně jsou tradiční české jídlo, které spojuje jemně připravené vepřové ledvinky s lahodnou smetanovou omáčkou. Tento pokrm vyniká svou bohatou chutí a je…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…
Ledvinky patří mezi opomíjené suroviny, avšak pokud jim věnujete správnou péči a den předem je namočíte do mléka, můžete je další den připravit třeba na smetaně. Jako…
Ledvinky mnoho z nás připravuje klasickým způsobem na cibulce s troškou kmínu. Ale proč neudělat z ledvinek něco netradičního, což závitky zajisté jsou. Jako příhoha se…
Ledvinky necháme před zpracováním cca na hodinu zmrazit (lépe se pak čistí). Rozřízneme je a opatrně vyřízneme žilky a tučné části. Pak je dáme namočit do mléka,…
Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody,nejlépe přes noc. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou…
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. Játra nakrájím na malé kousky. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. Dusím doměkka.…
Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…
Pokud patříte mezi ty, kteří zatím vnitřnostem moc neholdovali, co kdybyste pro začátek trochu ozvláštnili váš jídelníček třeba právě těmito ledvinkami. Leckdo z nás nad…
Ledvinky si očistíme, propláchneme několikrát horkou vodou,(nebo tak, jak jsme kdo zvyklí) a nakrájíme si je. Pak nakrájíme cibuli na proužky a ty osmažíme na oleji. K…
Ledvinky si očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do cedníku a propláchneme několikrát v horké vodě, necháme okapat.Na proužky nakrájenou cibuli si orestujeme na oleji a…
Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti. Osolíme, vložíme koření dané v…
Ledvinky rozkrojíme podélně, očistíme od kanálků, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme.V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek…