Patero slaných závinů
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 628 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,80 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 4,19 g |
–– mononenasycené | 2,92 g |
–– polynenasycené | 1,27 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Plněné tortilly jsou snadnou a rychlou večeří, ale také je můžete podávat jako pohoštění pro návštěvy. Základ z pomazánkové másla je dochucen bylinkami, sýrem nebo…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Pokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Připravte jako pohoštění velmi jednoduchou variantu slaných chuťovek z toastového chleba. Zvolíte - li vhodnou náplň, výsledné jednohubky si nic nezadají s…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Uzenému lososu sluší podklad ze smetanového sýra. Dobře zkombinovaná pomazánka nepotřebuje mnoho cenově náročnější ryby na povrchu aby dobře chutnala při rodinné oslavě.…
Uzený losos u nás není úplně standardní surovinou na chlebíčky. Ale proč to nezkusit? V kombinaci s celozrnnou bagetkou, svěžím smetanovým sýrem a hlavně s koprem, který…
Lososa a šalotku nasekáme na jemno. Přidáváme po kapkách šťávu a podle chuti sojovou omáčku.Dochutíme solí, koprem a čerstvě mletým pepřem. Zakápneme olejem a necháme…
Surimi tyčinky nakrájíme na malé kousky (nejprve podélně a pak napříč, jako bychom krájeli cibuli), nebo je můžeme rozmixovat. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.V misce…
Frittata vděčí za svůj původ slunné Itálii. Jde o lehkou vaječnou omeletu, o kterou se mohou podělit prakticky všichni u stolu. V tomto receptu je doplněna uzeným…
Plněná vajíčka jsou takovou klasikou svátečního pohoštění. Inspirujte se v tomto receptu a přineste hostům na stůl luxusnější verzi plněných vajec, a to s uzeným lososem…
Nejdříve si spaříme čerstvý baby špenát, vyždímeme všechnu vodu a rozmixujeme.Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.V další míse smícháme žloutky,…
Plátky chleba rozkrojíme napůl, v misce smícháme lučinu, žervé, sůl a pepř, jemně zakapeme citronovou šťávou.Směsí namažeme plátky chlebů. Lososové plátky rozkrájíme na…
Mangold je zajímavá zelenina, která má v kuchyni podobné využití jako špenát. Tentokrát ho přidáme do těsta a upečeme z něj dobrou slanou roládu, kterou naplníme Lučinou…
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do…
Vejce rozklepneme do mísy, vidličkou lehce rozkvedláme, osolíme a opepříme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem uděláme omeletu. Placku necháme vystydnout, poté poklademe…
Palačinky nejsou pouze sladkým dezertem. V těchto palačinkách střídá mouku červená čočka, která dodá tělu potřebnou vlákninu. Náplň v podobě uzeného lososa, lučiny a…
Připravte si tatarák z lososa tak, abyste si mohli vychutnat přirozenou a ničím nerušenou rybí chuť. Tatarák z lososa podávaný na lehounce očesnekovaných topinkách je…
Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, lososa, cibuli, mléko, citron. šťávu a sůl.Vše důkladně mícháme.
Smícháme máslo, majonézu, šťávu se solí, pepřem a petrželkou. Na připravené tortilly namažeme vrstvu ochuceného másla a rovnoměrně rozložíme lososa. Tortillu pevně…
Těstoviny uvaříme. Ve větší, hlubší pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibulku a česnek. Chvilku restujeme a přidáme hrášek, na kousky lososa a pokrájený pórek. Po chvilce…
Grilování levou zadní: Na domácí grilovací směs můžete využít koření, které máte běžně doma. Maso tak bude přesně podle vaší chuti
Domácí Kinder vajíčka vytvoříte během chvíle a za pár korun: Koledníci od vás nebudou chtít na Velikonoce odejít
Piškotové řezy s meruňkovo-pudinkovým krémem podle Martiny: Nedělní zákusek od vítězky Peče celá země