

Tatarský biftek z lososa
Suroviny 2 porce
- 200 g čerstvý filet z lososa bez kůže
- 100 g uzeného lososa
- mletý kmín
- sůl
- čerstvě pomletý pepř
- olivový olej
- malá lžička hořčice - může být i dijone
- žloutek
- sojová omáčka kikkoman
- citronová šťáva
- jarní cibulka ( i malá červená)
- 0,05 l vody
Postup přípravy receptu
Použijeme kvalitní a čerstvé maso bez kůže - filet a uzený losos nakrájíme na proužky a nasekáme nebo naškrábeme - obojí zabere minimum času.
Maso vložíme do mísy a přidáme nakrájenou mladou nebo červenou cibulku, sůl, mletý kmín, nameleme pepř, hořčici, žloutek, pár kapek sojové omáčky, zakápneme citronovou šťávou, kvalitním olivovým olejem a vodou.
Vše lehce promícháme, ale velice důkladně. Mísu zabalíme do folie a dáme alespoň na 30 minut, i déle, vychladit.
Podáváme na sucho s opečeným toastem, který můžeme dle chuti potřít česnekem. Můžeme servírovat i tak, že máme formičku ve tvaru rybičky nebo jiný tvar, vymažeme olivovým olejem a vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád, může přidat čerstvě nasekaný kopr a vršek ozdobit snítkou kopru, kolečky citronu.
Kečup, maggi, worchester do lososa nedáváme, máme rádi tuto lehkou verzi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tatarský biftek z lososa
-
:)
-
Gabina_I:jasně, nemyslela jsem to tak, že by se musel dělat z uzeného, jedla jsem ho jenom z čerstvého a i když tam hostitelka přidala jenom pláteček uzeného pro chuť, podle mne to ale celkovou chuť neovlivnilo, ale každý má jiné chutě a ten Tvůj bych slupla hned
-
lemarti: já to omylem zaměnil za jiný recept s tatarákem
-
xjurny:Radku- Gábinka je z toho strašně nešťastná
a mě to mrzí ještě víc
i v komentářích jsem psala,že přidávám foto
Snad jí to neodradí -
Gabina_I: za fotku u tohoto receptu se Vám omlouvám, spletl jsem si recepty na tataráky
-
lemarti: někdo pod přezdívkou xjurny mě tady buzeruje v soukromých vzkazích, že jsem vám ukradla fotku, prosím... můžete tady veřejně napsat, kdo ji tam dal??? vy nebo já??
-
super
-
Olinka5555: máme rádi z čerstvého z uzenýho nevím, ale každý dle své chuti
-
Pořád se na to chystám... Budu muset zkusit!!!
-
On se tam ten uzený dává jenom kousek, základ je čerstvý filet. Uzený se dá koupit také moc dobrý, který není moc slaný. Záleží ale kde, mně chutná ten z Lidlu, ten je šťavnatý a rozhodně není přesolený.
-
Leni, ukládám, dala bych si, a jak
-
Gabina_I:Doslova"prznit"tuhle delikatesu kečupem,hořčicí atd...tak to je dle mého tak na uražení rukou
Moc hezký receptík doplněný krásným fotem
Děvčata o bodík-byť jeden se podělte
+5
-
lemarti: děkuji za bodík já to zapomněla ve spěchu v kuchyni nafotit... a konzumace probíhala u bazénu. Doplním vlastní, ale foto od vás je parádní.
Tuto lehkou verzi bez kečupů, hořčic a jiných věcí zbytečně navíc milujeme. Uzený už není ono a je hodně slaný, ale každý dle své chuti, dávám jako inspiraci na letní večery k pivečku, vínečku -
Super,teď jsem narychlo vyzkoušela a mňamozní
dovoluji si přidat foto a bodík
-
Super!