

Švédská pomazánka
Suroviny
- 200 g čerstvého smetanového sýra (Lučiny)
- 150 g uzeného plátkového lososa
- 2 lžíce smetany
- čerstvý kopr
- sůl
Postup přípravy receptu
Lučinu vymícháme se smetanou, 2 plátky lososa si dáme stranou, zbytek nakrájíme na jemno, kopr nasekáme, vše promícháme a eventuelně trochu osolíme.
Mažeme na plátky tmavého pečiva a zdobíme kousky lososa, kterého jsme si nechali stranou a koprem.
Poznámka od kuchařky
S pravým lososem je to luxusní záležitost, já jsem dnes použila tresku a la losos.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Švédská pomazánka
-
Děkuji, je to dobrá rychlovka, která nikdy nezklame
-
Tuto pomazánku máme moc rádi.
-
Výborná, voňavá a mňamková. Zrovna si pochutnáváme
18
-
Dobrý den, mohu použít i jiný losos kromě uzeného?
-
Já vám všem moc děkuju
. Vím, že to asi každý zná, ale tady jsem ji nenašla.
vybusna - musím s Tebou souhlasit, fotky jsou tady čím dál víc lepší a hezčí -
skvělé foto,skvělé suroviny
-
Maris, to je v tady té přeslazené předvánoční záplavě cukroví úplná ryba na suchu...ovšem "k sežrání"
Né, že bych recept neznala, ale ta fotka je opravdu fantastická
. Takže bod je jisto-jistý i ode mě...
-
-
Mńamka + nádherné foto = další bodík.
+8
-
mohu zaměnit kopr za pažitku
-
ó Bože
-
Tak to teda můžu. Jdu shánět kopr.
+5
-
Právě jsme s dcerou upekly nějaké další cukrovi a i když neochutnávám, ani neuďobávám, tak ani nevíš maris, jak bych si s chtutí dala tuto pomazánku. Mne už pouhá práce se sladkým těstem vybudí chutě na něco zcela opačného, aspoň jsem se nyní virtuálně pokochala, posílám bod za tento kulinářský skvost
-
Mris, to vypadá na skvělou pomazánku a fotky nádherný, jak už píše Výbušná. Bodík je víc než jasnej
-
maris foto dokonale...dokonale....vsetci tu sa mozeme pred tebou schovat...ale musis uznat ze sa snazime
...a kedze pomazanku dobre poznam tak okrem obdivu tak aj +