Tataráček z lososa a rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenLososový tatarák jistě ocení všichni, kteří mají rádi ryby. Jemnou, lahodnou chuť čerstvého lososa doplní dijonská hořčice a kopr. Podáváme na opečené bagetě a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lososový tatarák jistě ocení všichni, kteří mají rádi ryby. Jemnou, lahodnou chuť čerstvého lososa doplní dijonská hořčice a kopr. Podáváme na opečené bagetě a…
Uvaříme rýži a necháme ji rozprostřenou na stole vychladnout, aby byla vlažná. Rýží pokryjeme plátek nori, který máme na podložce. Vrstva rýže by měla mít půl…
Rozpustíme máslo. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky přidáme k máslu a žloutky promícháme se smetanou. Když se začnou bílky srážet, přilijeme žloutky. Mícháme a hlídáme,…
Filety z vnější strany okořeníme, nesolíme, losos i nepravý je již dost slaný. Otočíme a na vnitřní stranu filetů naklademe plátky lososa a olivy tak, aby při řezu byly…
Avokádo nakrájíme na kousky, v misce z něj uděláme kašovitou směs.Přidáme lososa nakrájeného nadrobno, nasekané bylinky, koření a olivový olej. Důkladně pomícháme. …
Listové těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Těsto po celém dně formy propícháme vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a těsto necháme 10…
Obereme masíčko z bříšek a proženeme kutrem nebo tyčovým mixérem (veškeré suroviny by měly mít pokojovou teplotu).Do misky vhodné ke šlehání metličkami dáme pomazánkové…
Mušličky z tvarohového těsta můžete připravit na silvestrovskou oslavu, nebo k posezení u dobrého vína. Náplň můžete zvolit takovou, jakou máte rádi. Zajímavá je…
Přeneste své chuťové buňky na sever Evropy. Potřebujete uzeného lososa, jemný kaviár z rybky huňáčka (kapelína) severského a vařené vejce, vše navrstvené nejlépe na…
Skvělé jednohubky nejen na silvestrovskou oslavu připravíte během chvilky a buďte si jisti, že během chvilky také zmizí ze stolu. Losos i krevety jsou velmi oblíbené a…
Na oslavách nikdy nechybí spousta různých chuťovek a jednohubek. Pokud zvolíte salámové rolky s lososem, s pomazánkou ochucenou česnekem, určitě nešlápnete vedle.…
Želatinové plátky namočíme do studené vody.Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.Odstavíme…
Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a smícháme s moukou, vajíčky a prolisovaným česnekem.…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, tak aby byly "al dente". V hlubší pánvi na másle lehce na mírném ohni restujeme pórek nakrájený na kolečka, včetně čerstvých,…
Žitný chléb nakrájíme na čtverečky asi 10 x10 cm, neb dle každého z Vás. Vajička, uvařená natvrdo, nakrájíme na plátky. Chléb pomažeme lučinou, kterou malinko opepříme…
Uzeného lososa rozpůlíme a rozkrájíme na malé kousky. V misce lososa zakápneme šťávou z limetky, olejem, dochutíme solí a lžičkou dijonské hořčice.Dochutíme čerstvým…
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Vsypeme nepropranou rýži (je důležité, aby si zachovala škrob na povrchu) a za…
Do mísy dáme pomazánkové máslo, majonézu, sůl, pepř a kávovou lžičku citronové šťávy. Dobře promícháme. Plátky uzeného lososa si nakrájíme na kousky velikosti nám…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Lososa nasekáme na na jemno nebo rozmixujeme. Přidáme mascarpone a všechny zbývající suroviny.Pořádně vymícháme na hladkou, jemnou pomazánku. Nakonec přimícháme kopr a…
Housky rozpůlíme, vnitřek vydlabeme nebo stlačíme a vyložíme plátky lososa. Klepneme vajíčko, osolíme a opepříme. Dáme na pekáček, okraje housek pomažeme máslem a…
Lososa zbavte kůže a vidličkou natrhejte maso na malé kousíčky do misky, kam přidejte lučinu (či jiný čerstvý sýr nebo vykapaný hustý jogurt), pak křen s oběmi hořčicemi…
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 1.5 násobkem vody. Osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme…
V míse smícháme mouky s vejcem a špetkou soli. Na vále vypracujeme TUHÉ těsto. (Každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.) …