"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Recept ještě nebyl hodnocenZe špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 249 kJ / 59 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,65 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,09 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,50 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Špendlíky, neboli žluté švestky, jsou lahodné plody medové chuti, které se skvěle hodí nejen na přípravu džemů, ale i výborných koláčů a buchet. Šťavnatý špendlíkový…
Šťavnatá buchta se špendlíky, tvarohem a voňavou drobenkou je dokonalým moučníkem pro letní dny. Díky jednoduchému těstu a sezónnímu ovoci ji zvládne každý, a přitom…
Nejprve v míse smícháme tekuté ingredience - jogurt, vejce, olej a rum. Pak přimícháme vše sypké - cukry, mouku smíchanou s perníkovým práškem a kořením a kakao. Těsto…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…
Špendlíková marmeláda je chuťově výraznější než švestková či meruňková. Přidáním perníkového koření a rumu s příchutí kávy získáte marmeládu, která krásně voní a oceníte…
Špendlíky jsou skrytý klenot českých moučníků. Máte-li jich pár na zahradě nebo za domem, připravte tento vynikající koláč na plech s máslovou drobenkou. Vůně, která se…
Předehřejte si troubu na 200°C a připravte si cca 15 košíčků na muffiny. Smíchejte mouku a kypřící prášek v jedné misce. V druhé zatím smíchejte vejce, rozpuštěné máslo,…