Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenŠpendlíky, neboli žluté švestky, jsou lahodné plody medové chuti, které se skvěle hodí nejen na přípravu džemů, ale i výborných koláčů a buchet. Šťavnatý špendlíkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 249 kJ / 59 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,65 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,09 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,50 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Špendlíky, neboli žluté švestky, jsou lahodné plody medové chuti, které se skvěle hodí nejen na přípravu džemů, ale i výborných koláčů a buchet. Šťavnatý špendlíkový…
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Šťavnatá buchta se špendlíky, tvarohem a voňavou drobenkou je dokonalým moučníkem pro letní dny. Díky jednoduchému těstu a sezónnímu ovoci ji zvládne každý, a přitom…
Špendlíky jsou skrytý klenot českých moučníků. Máte-li jich pár na zahradě nebo za domem, připravte tento vynikající koláč na plech s máslovou drobenkou. Vůně, která se…
Nejprve v míse smícháme tekuté ingredience - jogurt, vejce, olej a rum. Pak přimícháme vše sypké - cukry, mouku smíchanou s perníkovým práškem a kořením a kakao. Těsto…
Předehřejte si troubu na 200°C a připravte si cca 15 košíčků na muffiny. Smíchejte mouku a kypřící prášek v jedné misce. V druhé zatím smíchejte vejce, rozpuštěné máslo,…
Špendlíková marmeláda je chuťově výraznější než švestková či meruňková. Přidáním perníkového koření a rumu s příchutí kávy získáte marmeládu, která krásně voní a oceníte…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…