Špendlíkový koláč s vůní perníku

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Perníky 0 názorů

Suroviny

Těsto:
200 ml bílého jogurtu
2 vejce
5 lžic slunečnicového oleje
3 lžíce rumu
100 g hnědého třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
2/3 sáčku kypřícího prášku do perníku
1 lžička perníkového koření
Drobenka:
50 g másla
50 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
1/3 sáčku kypřícího prášku do perníku
2 lžíce kakaa
Kromě toho:
1 miska žlutých špendlíků (mirabelek)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v míse smícháme tekuté ingredience - jogurt, vejce, olej a rum.
    Pak přimícháme vše sypké - cukry, mouku smíchanou s perníkovým práškem a kořením a kakao.
    Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté koláčové formy.

  2. Špendlíky přepůlíme, vyjmeme pecku a řeznou stranou naklademe na těsto.

  3. Změklé máslo smícháme s cukrem, moukou smíchanou s perníkovým práškem a kakaem a utvoříme drobenku. Drobenku nasypeme rovnoměrně na koláč.
    Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut.
    Před podáváním necháme koláč dobře vychladnout.

Poznámka

Místo špendlíků by se do koláče daly použít švestky nebo slívy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špendlíkový koláč s vůní perníku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: špendlíkový koláč koláč ze špendlíků špendlíkové řezy

Zapomněl/a jsem heslo