Butter chicken podle Pavla Berkyho
Recept ještě nebyl hodnocenKdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Maso s pastou a jogurtem marinujeme minimálně 10 minut. Rozpálíme olej v pánvi, přidáme cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přidáme marinované maso a smažíme 3 minuty.…
Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi…
Do nakrájeného lilku vetřeme z obou stran sůl a necháme 15 minut odpočinout. Poté lilek důkladně osušíme a naskládáme do zapékací mísy. Na každé kolečko dáme lžíci…