

Kari z Tikka Masala
Suroviny
- 1 balení Tikka Masaly
- 450 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 110 ml vody
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule nahrubo nakrájená
Postup přípravy receptu
Maso s pastou a jogurtem marinujeme minimálně 10 minut.
Rozpálíme olej v pánvi, přidáme cibuli a smažíme, dokud nezměkne.
Přidáme marinované maso a smažíme 3 minuty. Přidáme vodu a přivedeme do varu. Vaříme 15 minut, občas zamícháme.
Servírujeme s chlebovými plackami naan, nebo s rýží. Chceme-li výraznější chuť pokrmu, maso marinujeme déle, nejlépe přes noc v chladničce.
Poznámka od kuchařky
Indická Tikka Masala je pasterovaná kořeněná pasta pro přípravu kari.
Složení: rajčatový protlak, sojový olej, cibule, zázvor, kvasný ocet, česnek, koriandr, červené chillies papričky, pískavice, římský kmín, paprikový olej.
Zdroj: Recept je uveden na sáčku pasty. Zakoupeno v Glóbusu.
Kdo má rád ostřejší pokrmy, tak si pochutná. Příště vyzkouším s těmi chlebovými plackami naan.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kari z Tikka Masala
-
Ivana79: Ivanko, díky za fotku a dej vědět až se pustíš do té přípravy. Držím palce
-
Hani,pastu Tikka masala som kúpila prvý raz,aj keď som o tom už dosť čítala a videla nejaké recepty,ktoré robili priamo indickí kuchári,tak som bola zvedavá,ale je to fakt výborné
Skúsim si to niekedy pripraviť aj sama,pridávam fotku a 11.bod
-
Hani, tak tuhle potvůrku mám doma a pořád přemýšlím, co s ní
koupila v nějaké záchvatu...tak aspoň vím, jak skončí
a to brzo
-
Hani, recept se mi teda líbí, i když ostrý nemáme moc rádi, ale já tam nic tak hrozného krom chilli nevidím, tak bych ho vynechala.
Máš 9.boda
-
-
Vypadá to dobře
+7
-
Hani
přesto, že já sama ostřejší nemusím
, ale vím, že drahé polovic by velmi chutnalo
5.tého bodíku uděleno
-
Pekny recept, dalo by sa to aj napichnut na ihly a ugrilovat (take tandoori)
-
-
vypadá to moc dobře
-
+2
-
Hani, tak to já bych zcela vyjímečně měla garam masala,
, kdysi jsem neměla ponětí, co to vůbec je a myslela jsem, že se někdo překlepl a má to být "gram másla"
No, dnes ho mám, ale já nevím, nejraději mám klasické koření, které nikde nemusím schánět
A dík za tu fotku, já se určitě mrknu v Hypernově.
-
Jani, taky jsem vlastně nevěděla co kupuju. Původně jsem sháněla garam masala, to neměli, tak jsem si koupila tohle, v domnění, že je to jenom koření. Až doma jsem zjistila, že je to vlastně pasta pro přípravu dobrého jídla. Tady jsem to vyfotila
-
Hani, já sice nemám vůbec ponětí, co je to pasta Tikka Masala, ale jinak to vypadá na dobrou rychlovku