Indické kari s krevetami

angie5 Kuchařka: angie5

Doba přípravy: 25 minut 2 porce Mořské plody 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 hrnek jasmínové rýže
20 krevet (vyloupané tygří)
250 ml kokosového mléka
kukuřice
Na dochucení:
čerstvý zázvor
limeta
lžíce hnědého cukru
sůl
chilli
tikka masala
kurkuma
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi 2 minuty, aby krevety zčervenaly.
    Jakmile se tak stane, přidáme kukuřici (může být z mrazáku), přidáme 1 vrchovatou lžičku nastrouhaného nebo nakrájeného zázvoru, necháme 2 minuty osmahnout, pak přidáme koření, špetku soli, lžíci cukru, lžičku kurkumy, lžičku tikka masala koření, špetku chilli a promícháme.

  2. Jakmile koření pustí vůni, nalijeme kokosové mléko a necháme lehce zredukovat 5 minut, mezitím si připravíme rýži.

  3. 1 hrnek rýže dáme do kastrůlku, přidáme 1,5 hrnku vody, špetku soli a přivedeme k varu, jakmile se rýže začne vařit ztlumíme plamen na minimum a vaříme, dokud nezmizí všechna voda (5 minut), rýže je pak hotová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Indické kari s krevetami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krevety na kari kari s krevetami kari s krevety indické krevetové kari recept krevety na kari recept kari z krevet krevety na kary krevety recept recept na indické kari recept na krevety na kari krevety s ryzi recepty kuchařka krevety na kari indická omáčka s krevetami krevety recept kari indické kari s rýží recept na tygří krevety s kokosovym mlekem na kari

Zapomněl/a jsem heslo