Cibule dodává všem jídlům ten správný šmrnc. Co obsahuje a jaké má využití?
Co je cibule? Cibule je víceúčelovou zeleninou, která se běžně používá v kuchyni po celém světě. Je známa pro svou silnou charakteristickou chuť, která dodává všem jídlům ten správný šmrnc. Existuje mnoho odrůd cibulí včetně bílé, červené, žluté a šalotky, z nichž každá má trošku jinou chuť. Pozor ale, nadměrná konzumace cibule může způsobovat žaludeční potíže, nadýmání či pálení žáhy.
Jaké obsahuje cibule vitamíny?
Cibule mají řadu zdravotních výhod. Obsahují antioxidanty, vitamíny C a B6, vlákninu a minerály, jako je draslík. Pravidelná konzumace cibulí může pomoci snížit riziko některých onemocnění, včetně srdečních chorob, a také podporuje imunitní systém. Navíc, třeba taková cibule s medem je výborná proti kašli a nachlazení, pro zmírnění bolesti v krku nebo pro léčbu pokožky.
Využití v kuchyni
Cibule jsou nepostradatelnou součástí mnoha kuchyní a používají se k přípravě různých pokrmů. Můžete je krájet na kostky, kolečka nebo proužky a přidávat do polévek, omáček, salátů, masových směsí i smažených jídel. Tak nebo tak dodávají pokrmům bohatou chuť a aroma. A máte-li rádi domácí suroviny, pěstování cibule je hračka, a to dokonce i ve venkovním květináči.
Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbená jídla našich prezidentů: Zeman si dopřával jitrnice, Masaryk knedlíky a Pavel miluje zelňačku se švestkami
Špagety, po kterých zhubnete: Zeleninovou alternativu populárních těstovin musíte ochutnat!
Náhražka kávy, která nemá s kávou nic společného. Cikorka bývala nápojem chudých