Klasická zelňačka: Kysané zelí a brambory jsou základ, kousky masa z voňavých uzených žeber polévku chuťově obohatí
Bramborový guláš s klobásou: Klasický základ doplněný o lečo dodá jídlu šťavnatost a zajímavou lehce nakyslou chuť
Ochutnejte Belgii: Kde si dát nejlepší hranolky, kam na vafle rozplývající se na jazyku a proč si u stánku koupit gentský nos
6 foto Hodnocení 9× Květnové pranostiky: Po třech zmrzlých je nejvyšší čas na choulostivou zeleninu
5 foto Hodnocení 2× Prosincové pranostiky: Co říká lidová moudrost na výhled počasí v dalším období
Hodnocení 4× Říjnové pranostiky: Ať je teplo nebo chladno, můžeme čerpat ze zkušeností našich předků
Září, na léto jde stáří nebo Teplé září, dobře se ovoci i vínu daří. Co předpovídá počasí podle pranostik našich předků?
Je-li v srpnu chladno, bývá ve sklepě hladno aneb Srpnové pranostiky našich předků předpovídaly, jaký bude podzim i zima
Melounové pecičky nepatří do koše: Hodí se na přípravu čaje i koření a pražená se dají chroupat místo oříšků
Perníková omáčka: Bohatá chuť a vůně koření skvěle ladí s masem, uzeninami i dezerty, důležitý pro její přípravu je ten správný perník