
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Krémové polévky jsou jemné, husté a vydatné. Příjemně nás zasytí a zahřejí. Základem je často zelenina, buď čerstvá nebo mražená, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. I méně populární druhy zeleniny v této polévce sklidí úspěch a pochutnají si děti i dospělí.
Oblíbené krémové polévky
Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru. Krémové polévky vždy zahušťujeme - k zahuštění často stačí použít větší množství zeleniny nebo brambory. Po krátkém povaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme. Kdo chce, přidá smetanu.
1. místo

2. místo

3. místo

4. místo

5. místo

6. místo

7. místo

Čím doplnit krémové polévky
Na talířích nebo v miskách polévku doplníme několika kapkami oleje nebo trochou smetany - sladké, zakysané či rostlinné. Ozdobíme ji několika pěknými kousky nerozmixované zeleniny, posypeme krutonky nebo opraženými semínky a jemně nakrájenou naťovou zeleninou.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Krémové polévky jsou vhodné pro slavnostní i všední příležitosti. Žádané jsou díky své krémové konzistenci, kterou získáme rozmixováním polévky tyčovým mixérem, případně propasírováním. Jemnost polévek ocení i rodiny s malými dětmi a senioři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Drůbeží kapsičky pečené v remosce
Přidáno před 10 hodinami

Indické kuřecí biryani
Přidáno před 17 hodinami

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno 24. 3. 2023 17:56

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno 24. 3. 2023 15:24

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno 24. 3. 2023 13:11

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno 24. 3. 2023 12:16
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.