7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Krémové polévky jsou jemné, husté a vydatné. Příjemně nás zasytí a zahřejí. Základem je často zelenina, buď čerstvá nebo mražená, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. I méně populární druhy zeleniny v této polévce sklidí úspěch a pochutnají si děti i dospělí.
Oblíbené krémové polévky
Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru. Krémové polévky vždy zahušťujeme - k zahuštění často stačí použít větší množství zeleniny nebo brambory. Po krátkém povaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme. Kdo chce, přidá smetanu.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Čím doplnit krémové polévky
Na talířích nebo v miskách polévku doplníme několika kapkami oleje nebo trochou smetany - sladké, zakysané či rostlinné. Ozdobíme ji několika pěknými kousky nerozmixované zeleniny, posypeme krutonky nebo opraženými semínky a jemně nakrájenou naťovou zeleninou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krémové polévky jsou vhodné pro slavnostní i všední příležitosti. Žádané jsou díky své krémové konzistenci, kterou získáme rozmixováním polévky tyčovým mixérem, případně propasírováním. Jemnost polévek ocení i rodiny s malými dětmi a senioři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Komentáře