Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský sýr má výraznou slanou chuť a výborně chutná v kombinaci se zeleninou, především plodovou. Můžeme ho přidávat do salátů, ale i k teplým jídlům, třeba k pečené zelenině. Báječně se hodí také do pomazánek, které už pak není potřeba přisolovat.

Balkánský sýr si můžete připravit podle středomořské kombinace, která je velmi chutná. V pomazánce, kterou vás tentokrát naučíme, si vychutnáte nejen balkánský sýr, ale také sušená rajčata a česnek. Výsledná pomazánka je lehce pikantní a uplatní se nejen na svátečních jednohubkách, ale také jako rychlá večeře.

Jak připravit balkánskou pomazánku

Jednoduchý postup můžete zhlédnout ve videu a také si můžete jednotlivé kroky projít v následujících řádcích.

  1. Na základní dávku si připravte 200 g balkánského sýru, 180 g pomazánkového másla, 2 stroužky česneku, 6 sušených rajčat, sůl a 1 lžíci olivového oleje. 
  2. Sýr rozdrobte a smíchejte s pomazánkovým máslem.
  3. Přidejte najemno nasekaná sušená rajčata.
  4. Dále vmíchejte olivový olej a utřený česnek. Pomazánku dobře promíchejte a podle potřeby ještě osolte.
  5. Poté ji krátce vychlaďte a pak ji používejte k mazání na čerstvé pečivo. Namazané krajíčky ještě ozdobte čerstvou zeleninou nebo kousky sušených rajčat.

Podívejte se na postup přípravy  v následujícím videoreceptu:

Další tipy na jednohubky

Jednohubky jsou báječný vynález. Jsou tak malé, že hned tak nezasytí a hosté mohou ochutnávat další a další po libosti delší dobu. Nejoblíbenější jsou ty, které mají výraznou chuť, třeba česnekové, křenové nebo třeba ze sýru Niva. Právě kvůli jejich výraznosti je výhodou střídání chutí. Jednohubky po namazání krásně a barevně ozdobte, aby na stole vypadaly lákavě.

Jakou pomazánku na jednohubky máte nejraději? můžete nám o tom napsat.

Komentáře

Další tipy a triky