Z balkánského sýru můžete připravit báječnou pomazánku. Stačí jen několik ingrediencí
Balkánský sýr má výraznou slanou chuť a výborně chutná v kombinaci se zeleninou, především plodovou. Můžeme ho přidávat do salátů, ale i k teplým jídlům, třeba k pečené zelenině. Báječně se hodí také do pomazánek, které už pak není potřeba přisolovat.
Balkánský sýr si můžete připravit podle středomořské kombinace, která je velmi chutná. V pomazánce, kterou vás tentokrát naučíme, si vychutnáte nejen balkánský sýr, ale také sušená rajčata a česnek. Výsledná pomazánka je lehce pikantní a uplatní se nejen na svátečních jednohubkách, ale také jako rychlá večeře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit balkánskou pomazánku
Jednoduchý postup můžete zhlédnout ve videu a také si můžete jednotlivé kroky projít v následujících řádcích.
- Na základní dávku si připravte 200 g balkánského sýru, 180 g pomazánkového másla, 2 stroužky česneku, 6 sušených rajčat, sůl a 1 lžíci olivového oleje.
- Sýr rozdrobte a smíchejte s pomazánkovým máslem.
- Přidejte najemno nasekaná sušená rajčata.
- Dále vmíchejte olivový olej a utřený česnek. Pomazánku dobře promíchejte a podle potřeby ještě osolte.
- Poté ji krátce vychlaďte a pak ji používejte k mazání na čerstvé pečivo. Namazané krajíčky ještě ozdobte čerstvou zeleninou nebo kousky sušených rajčat.
Podívejte se na postup přípravy v následujícím videoreceptu:
Další tipy na jednohubky
Jakou pomazánku na jednohubky máte nejraději? můžete nám o tom napsat.
Komentáře