Časté chyby při používání ručního šlehače: Pokud je děláte taky, je načase přestat
Ruční elektrický šlehač patří mezi základní zařízení každé kuchyně. Díky němu můžeme během krátké chvilky vyšlehat krém do dortu, bílkový sníh, bramborovou kaši, pomazánku nebo ovocné pyré.
Naše babičky šlehaly krémy drátěnými metlami a pořádně se u toho nadřely. V současné době umí hospodyňkám ušetřit spoustu práce i času drobní kuchyňští pomocníci, mezi které patří i elektrický ruční šlehač.
Mohlo by vás zajímat
Jaké chyby můžeme udělat s elektrickým šlehačem
Pokud nechcete uklízet celou kuchyň, přečtěte si 5 základních pravidel:
- Vylítnutí kousků ingrediencí z misky hned po zapnutí mixéru způsobí příliš tuhá směs nebo zapnutí rychlých otáček.
- Rozstříknutí šlehané směsi způsobí zapnutí vysokých otáček hned na začátku nebo příliš mnoho tekutin v misce.
- Stříkání tekutiny z misky způsobí také dolévání tekutých ingrediencí (vody, mléka) na otáčející se metly.
- Rozprášení mouky nebo cukru do okolí misky spolehlivě nastane při sypání sypkých ingrediencí do misky během šlehání.
- Mísa se při šlehání točí - držíme ji pevně za ucho nebo za okraj. Také lze pod ni položit mokrou utěrku, tím se k podložce přilepí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Při šlehání ponoříme metly do směsi ingrediencí a zapneme šlehač na nízné otáčky. Po spojení směsi otáčky zvýšíme. Metly nezvedáme, ani neopíráme o dno misky. Při nutnosti něco přidat do šlehané směsi šlehač vypneme nebo snížíme otáčky a tekutinu lijeme na stěny misky, nikoliv na metličky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinková roláda s marmeládou a krémem
Přidáno před 4 hodinami
Houby v oleji
Přidáno před 18 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno 5. 10. 2024 14:53
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno 5. 10. 2024 12:27
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno 5. 10. 2024 08:43
Přečtěte si Zobrazit více
Babiččina kmínová polévka: Voňavá dobrota jen z pár ingrediencí, které běžně máte doma. Opečený chleba dodá vydatnost
Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví pro lenochy? Základ ze dvou surovin připravíte do 5 minut, dochucení je na vás
Malý, ale šikovný ponorný mixér: Drtí, mixuje i šlehá a přitom nezabírá skoro žádné místo!
Komentáře