Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při používání ručního šlehače: Pokud je děláte taky, je načase přestat
Zdroj: Freepik

Ruční elektrický šlehač patří mezi základní zařízení každé kuchyně. Díky němu můžeme během krátké chvilky vyšlehat krém do dortu, bílkový sníh, bramborovou kaši, pomazánku nebo ovocné pyré.

Naše babičky šlehaly krémy drátěnými metlami a pořádně se u toho nadřely. V současné době umí hospodyňkám ušetřit spoustu práce i času drobní kuchyňští pomocníci, mezi které patří i elektrický ruční šlehač.

Jaké chyby můžeme udělat s elektrickým šlehačem

Pokud nechcete uklízet celou kuchyň, přečtěte si 5 základních pravidel:

  • Vylítnutí kousků ingrediencí z misky hned po zapnutí mixéru způsobí příliš tuhá směs nebo zapnutí rychlých otáček.
  • Rozstříknutí šlehané směsi způsobí zapnutí vysokých otáček hned na začátku nebo příliš mnoho tekutin v misce.
  • Stříkání tekutiny z misky způsobí také dolévání tekutých ingrediencí (vody, mléka) na otáčející se metly.
  • Rozprášení mouky nebo cukru do okolí misky spolehlivě nastane při sypání sypkých ingrediencí do misky během šlehání.
  • Mísa se při šlehání točí - držíme ji pevně za ucho nebo za okraj. Také lze pod ni položit mokrou utěrku, tím se k podložce přilepí.

Při šlehání ponoříme metly do směsi ingrediencí a zapneme šlehač na nízné otáčky. Po spojení směsi otáčky zvýšíme. Metly nezvedáme, ani neopíráme o dno misky. Při nutnosti něco přidat do šlehané směsi šlehač vypneme nebo snížíme otáčky a tekutinu lijeme na stěny misky, nikoliv na metličky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky