Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně vyšlehat krém. Rady a tipy, jak ho dovést k dokonalosti
Zdroj: Freepik

Krém musí být jemný, nadýchaný, bez hrudek a bez sraženin. Pokud tomu tak není, byl velmi málo vyšlehaný nebo obsahoval nevhodné ingredience. Krém šleháme poměrně dlouho, nestačí ho jen krátce zamíchat.

Ruční šlehání smetany nebo máslového krému je minulostí. Máme šikovné elektrické pomocníky, kteří krém dokonale našlehají a my je pouze ovládáme. Přesto existují krémy, které musíme našlehat ručně metličkou nebo utřít pomocí vařečky. 

Jak šlehat smetanové a tvarohové krémy

Šlehačku s více než 33 % tuku šleháme samotnou nebo spolu s mascarpone na nízké otáčky, dokud se krém nespojí. Pak zvýšíme otáčky a když je krém téměř hotový, zase je snížíme - musíme dát pozor na přešlehání, jinak se krém srazí. Tvaroh vmícháme stěrkou nebo ho vešleháme mixérem s malými otáčkami.

Jak šlehat máslové a pudinkové krémy

Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu. Malé otáčky šlehače směs dokonale spojí a pak je zvýšíme na maximum. Krém šleháme dlouho - máslo totiž obsahuje vodu, která způsobí, že se začne oddělovat od tuku a krém se srazí. Výsledná směs musí být nadýchaná a naprosto jemná, bez náznaku hrudek.

Jak vyšlehat krém metličkou a vařečkou

Většinu krémů do pohárů nebo jako svačinku pro děti můžeme vyšlehat ručně, pokud právě nemáme přístup k mixéru - tvaroh, jogurt, kysanku. Neobsahují totiž máslo, které se musí dlouho šlehat do nadýchané pěny. Pokud šlehač máme a ušleháme šlehačku, je vhodnější zamíchat do ní mléčné výrobky metlou.

Pokud chcete vyzkoušet nějaký lahodný krém, zkuste si připravit pařížský krém podle našeho receptu:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky