Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví pro lenochy? Základ ze dvou surovin připravíte do 5 minut, dochucení je na vás
12. 12. 2023 Vaření
Pečení cukroví je v plném proudu, mnoho z nás má už hotové suché korpusy a zvažuje, čím je slepit. S jednoduchým máslovým krémem se Salkem nemusíte čekat do Vánoc. Dá se připravit už teď a stačí vám jen ruční šlehač. Do pár minut je hotovo a ochucení je na vás.
Krém do cukroví za 5 minut
Přede dvěma lety jsem v této rubrice psala o výtečném krému do cukroví. Článek i recept si můžete přečíst zde. Na ten krém nedám dopustit, připravuji jej léta každé svátky, je chuťově perfektní, velmi variabilní na dochucení a dlouho vydrží.
Ale jeho příprava vyžaduje šlehání vajec nad párou, poté chladnutí a znova šlehání s máslem. Na tohle zkrátka někdy není čas. Existuje rychlejší řešení a stačí vám na ně jen dvě suroviny, mísa a elektrický šlehač, v nejhorším i jen šlehací metla.
Krém vyšlehaný z másla a Salka je taky vynikající a rovněž dlouho vydrží. Zároveň se dá jednoduše dochutit. Ale i samotný je skvělý!
Mohlo by vás zajímat
Recept na perfektní krém z másla a Salka
Jak na to? Budete potřebovat jen plechovku Salka a 1 a půl změklého másla. Do větší mísy dejte nakrájené máslo a zalijte je Salkem z plechovky. Elektrickým šlehačem šlehejte do krému. Zpočátku bude krém řídký, ale šleháním zhoustne. A to je vše! Krémem můžete ihned plnit cukroví, nebo jej ještě dochutit.
Možnosti dochucení:
- Kakaem nebo čokoládou: Do hotového krému vešlehejte 1-2 lžíce kakaa nebo do něj opatrně vmíchejte rozpuštěnou a vychladlou čokoládu.
- Mletými oříšky: Jakékoliv jemně mleté ořechy si budou s krémem skvěle rozumět.
- Rumem: U dochucování rumem přidávejte alkohol po lžičkách a vždy znova prošlehejte. Dávejte pozor, aby tekutiny nebylo moc, změnilo by to konzistenci krému.
- Kořením: Krém výborně ochutí také skořice, vanilka nebo perníkové koření. Přidávejte po lžičkách a vždy důkladně promíchejte.
Extra tip: Salko je teď v mnoha obchodech v akci, takže si klidně můžete udělat zásoby, protože kondenzované mléko vydrží dlouho a tenhle krém lze využít také při plnění a zdobení dortů!
Zkusit můžete i kávová kolečka s kofilovým krémem:
gastronomická novinářka Šárka Adámková
„Vaření je moje vášeň!“
Šárka Adámková je dlouholetá kulinární redaktorka a gastronomická novinářka. Vaří, peče, sbírá kuchařky, vede kurzy vaření i online kurzy pečení, více než 15 let píše o jídle a je autorkou mnoha set článků z kulinárního prostředí. Založila facebookovou skupinu Skromné vaření a pečení pro každého, kde se věnuje tradiční a úsporné kuchyni, a má instagramový profil Holka u plotny.
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat