7 častých chyb při výrobě čokoládových ozdob: Poradíme, jak se jich vyvarovat
Malování čokoládou na pečicí papír nemusí být žádné umění, ale přesto by ozdoby měly být hezky vypracované. Není kam spěchat, dekorace můžeme připravit i den předem a nechat je v lednici, aby byly tuhé.
Čokoládové dekorace se připravují naplněním cukrářského sáčku rozehřátou čokoládou a jejím malováním na pečicí papír, který je nepřilnavý a ozdoby jdou po ztuhnutí lehce sejmout. Nazmar nepřijdou ani čokoládové úlomky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou nejčastější chyby při vytváření ozdob
- Nepravidelné tvary ozdob napravíme tím, že si je předkreslíme přímo na papír.
- Pečicí papír nebo podložka musí být rovné, aby ozdoby hezky přilnuly.
- Horká čokoláda je tekutá, rozlévá se do stran. Necháme ji trochu zchladnout.
- Příliš hustou čokoládu rozehřejeme i se sáčkem v mikrovlnce.
- Otvor v sáčku je nutné ustřihnout malý, vždy se dá zvětšit.
- Příliš tenké linky čokolády se při sundávání z plechu lámou.
- Otiskům prstů se vyhneme, pokud budeme ozdoby podebírat nožem.
Všechny polámané nebo nepovedené ozdoby vrátíme zpět do misky k čokoládě, znovu rozehřejeme a použijeme jako základ polevy na řezy nebo zákusky, jak vidíte v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 3 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 4 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Pečicí papír je dobrý sluha, ale zlý pán, pokud nelze zkrotit. Naše video vám s ním pomůže
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
5 častých chyb při zahušťování omáček a polévek: Jak jim předejít a čím je napravit
Komentáře