Čokoládová poleva od cukrářky

hela22 Kuchařka: hela22

Doba přípravy: 15 min. Moučníky , Krémy, polevy, náplně 48 názorů

Suroviny

250 g ztuženého tuku
100 g čokolády na vaření
70 g kakaa
Recept si zatím oblíbilo 52 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázní rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a proseté kakao. Vše důkladně promícháme do rozpuštění čokolády - nevaříme.

  2. Poleva je hodně řídká, přendáme ji do misky vhodné do MT, chvíli necháme chladnout a hned zdobíme. Když začne poleva tuhnout a je moc hustá, dáme ji na pár vteřin do MT. Do této polevy zásadně nedáváme cukr. Je výborná na drobné cukroví, které přímo do čokolády vrchem namáčíme.

Poznámka

Poleva je krásně lesklá a je ji hodně. Dá se zmrazit a použít znovu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 630 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládová poleva od cukrářky

  • Kammi Kammi

    Já používám na vaření klasicky Orion na vaření z Penny https://www.letakomat.cz/penny-market/ctvrtecnik-od-ctvrtka-10-10-2019/?page=10 tuhle měli za 14 Kč, tak jsem brala do zásoby.

    Odpovědět

  • slavuska1 slavuska1

    přijde mi škoda cukroví kazit palmáčem. já na namáčení jen ve vodní lázni rozpustila kvalitní čokoládu na vaření, a nic nepřidávala.

    Odpovědět

  • lidka lidka(neregistrovaná)

    Suzymon: Moje kamarádka, která peče na zakázku mi doporučila toto: na 250 g tuku 5 stogramových čokolád. Vyjde mi to na celé vánoční pečení.

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Dneska Jsem vyzkoušela, je vynikající, krásně se leskne a je jí opravdu hodně. A hlavně není přeslazená Doporučuji.:yes:

    Odpovědět

  • Jar. Kratochvílová Jar. Kratochvílová(neregistrovaný)

    Dávám dvě čokolády na půl tuku, skořici, kakao a lžíci smetany

    Odpovědět

  • martinice martinice

  • LENKA LENKA(neregistrovaný)

    Vítková: Já a proč né????

    Odpovědět

  • Suzymon Suzymon

    Tak já jsem právě udělala a protože se mi opravdu nezdálo to množství ztuženého tuku a na jednu stogramovou čokoládu, tak jsem tuk ubrala a výsledek byl stejně katastrofa. Hodně řídké a chutnalo to po "umělé hmotě". :-(( Ale několik kousků jsem tím stejně ozdobila, ale fakt to není dobré. Tímhle si přece nebudu kazit pracně a poctivě upečené cukroví. Vyhodila jsem to. A nakonec ty co jsem už tou hmotou natřela, se stejně po uschnutí polevy nelesknou. Asi paní cukrářka své výtvory pak neochutnává. A jestli se tímto zdobí cukroví, nebo zákusky, co potom prodávají v cukrárnách, tak chudáci lidi. Lepší je koupit dobrou a kvalitní čokoládu a rozpustit a přidat jenom kousek ztuženého tuku, aby měla směs dobrou konzistenci k použití. :no:

    Odpovědět

  • Elena Ťažká Elena Ťažká(neregistrovaný)

    Vítková.Používam roky stužený tuk tak ako to robila moja mama,10dkg stužený,10dkg varova čokolada,lyžica kakao,trochu oleja,zahriať vo vodnom kúpeli a je to hotovo

    Odpovědět

  • evauff evauff

    když dělám čoko. polevu, tak dávám 100 g čokolády na vaření a kousek ztuženého tuku (podle toho, jak chci hustou či řídkou ... ale stačí toho tuku opravdu kousek) ... nerozpouštím nad vodní lázní, ale jen v rendlíku nad malým hořáčkem sporáku a za stálého míchání - je to rychlé, nenacáká do čokolády voda a nic se nesrazí ani nespálí :-) ... taky jsem podlehla tomu, že ztužený tuk není dobrý a několikrát jsem použila máslo - musí se ho dát víc, jinak je poleva hustá - není to úplně ono, ale nevadí mi to :-) ... chci zkusit i čokoládu rozpustit se smetanou, ale ještě k tomu nedošlo ... jento recept mě dost zarazil ;-( ... nepoužila bych ho

    Odpovědět

  • verahorvath verahorvath(neregistrovaný)

    Vítková: co je na ztuženém tuku špatného? Konzumujete daleko horší věci,a ztužený tuk používala už moje maminka a používá ho i dcera. Máme vynikající polevu na dorty i cukroví..Kdysi jsem ji měla i ve formičkách,a nedočkala se vánoc,jak ji děti našly..

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko

    Vítková: Nevím proč by někdo nemohl používat ztužený tuk .To záleží na každém co chce konzumovat a co ne. Mně osobně tenhle tuk vůbec nevadí . Taky ho používám a nikomu se nic z něho nestalo ;-):-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Vítková: také to není dnešní recept, ale 8 let starý.

    Odpovědět

  • Vítková Vítková(neregistrovaný)

    Proboha, kdo dneska ještě používá ztuženej tuk? :-((

    Odpovědět

  • Vítklvá Vítklvá(neregistrovaný)

    Recept je děsivý. Ztužený tuk by snad už dneska nikdo neměl používat. Zkuste vodní lázeň, kvalitní čokoládu a vysokoprocentní smetanu ke šlhání. Hustotu ladím podle potřeby změnou poměru iingrediencí :)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: čokoládová poleva cokoladova poleva na dort cokoladova poleva recept cokoladova poleva na cukrovi lesklá čokoládová poleva poleva z čokolády na vaření příprava čokoládové polevy cokoladova poleva z cokolady poleva na cukroví z čokolády na vaření čokoládová poleva z čokolády na vaření poleva z bílé čokolády recept čokoládová poleva lesklá poleva z bílé čokolády poleva z čokolády recept poleva cokoladova čokoládová poleva na dorty poleva z cokolady bílá poleva na dort poleva na dort bílá čokoládová poleva

Zapomněl/a jsem heslo