Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové, smetanové, tvarohové a bílkové krémy by měly mít stejnou vlastnost - musí být pevné, aby z moučníku nestekly. Toho dosáhneme použitím některé z ingrediencí, které by v žádné domácnosti neměly chybět.

Krém na ozdobení dortů a zákusků musí být jemný, nadýchaný a držet tvar, aby z dezertů nevytékal. U krémů do skleničky řidší krém nevadí, ale tekutý krém už není to pravé ořechové. Poradíme vám, jak dosáhnout pevné konzistence.

Co dát do krému, aby ztuhl

Máme několik možností, se kterými vás seznámíme: 

  • Máslový krém napravíme vložením misky s obsahem na pár minut do lednice. Krém by měl lehce ztuhnout, ale ne úplně, jinak se při šlehání srazí.
  • Tvarohový krém někdy zřídne špatnou volbou tvarohu nebo rozdílnou teplotou ingrediencí. Přidáme kousek změklého másla a vyšleháme.
  • Šlehačkový krém zřídne po určité době a dort sesedne. Do smetany vmícháme sýr mascarpone nebo ztužovač šlehačky.
  • Smetanový krém v nepečeném dortu potřebuje želatinový ztužovač - buď koupíme hotový nebo si připravíme želatinu či agar.
  • Krém do skleničky vylepšíme přišleháním pudinku bez vaření, který koupíme v každém obchodě - má dokonce několik příchutí.
  • Kakaový krém lépe ztuhne přidáním rozpuštěné čokolády - vmícháme ji do krému tekutou, ale vychladlou, aby se krém nesrazil.

Na přípravu nepečeného dortu s borůvkami se můžete podívat v našem videu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více