Jak připravit správně hustou makovou náplň. Čím ji zahustit nebo naředit na správnou hustotu. Vybírat můžeme z mnoha variant
Makovou náplň do moučníků je důležité mít přiměřeně hustou. Neměla by vytékat z koláčků, ani být suchá. Poradíme, jaký zvolit poměr mléka a máku do makové náplně a jak náplň rychle zahustit.
Při přípravě makové náplně do moučníků si musíme dávat pozor, aby byla tak akorát hustá. Doporučovaný poměr mléka a máku je přibližně 1 : 1, čili na jeden hrnek mléka dáme 1 hrnek máku.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
I tak se nám může stát, že výsledná náplň je moc hustá či řídká. Při vaření se z náplně odpařují tekutiny a houstne. Záleží tedy, jak dlouho a jak intenzivně náplň vaříme. Na výslednou hustotu má také vliv jaké další ingredience přidáváme. Zda náplň spíše zahustí nebo naředí.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Naředění makové náplně
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Zahuštění makové náplně
Moc řídkou náplň zahustíme přidáním něčeho suchého, nabízí se řada variant:
- další mák
- pomleté piškoty
- strouhanka
- mletý perník
- mleté či najemno nasekané ořechy
- kukuřičný škrob
- strouhaný kokos
Další zajímavé informace o máku - jak ho skladovat, jak poznat ten kvalitní a kde všude ho využít, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mini chlebíčky s lučinovou pomazánkou a s uzeným lososem
Přidáno před 1 hodinou

Kodaňský sýrový salát
Přidáno před 4 hodinami

Špecle s osmaženou cibulkou a slaninou
Přidáno před 8 hodinami

Cuketový salát s hořčičnou zálivkou
Přidáno před 9 hodinami

Mleté hovězí zapečené se špenátem
Přidáno před 10 hodinami

Bramborové škvarkové placky
Přidáno 9. 6. 2023 12:42
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.