Co s přešlehanou šlehačkou? Rozhodně ji nevyhazujeme a pokusíme se chybu napravit
Šlehačka je smetana s minimálně 30% obsahem tuku, vyšlehaná do nadýchané, jemné pěny. Používá se ve sladké kuchyni k přípravě krémů, k ozdobení dortů, zákusků, pohárů a moučníků z piškotových těst.
Šlehačku připravíme šleháním smetany pomocí metly, elektrického šlehače nebo robota. Její tučnost musí být vyšší než 30 % tuku - čím méně tuku, tím déle trvá, než ji ušleháme. Čím déle ji však zpracováváme, tím větší je šance, že se smetana srazí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co s přešlehanou šlehačkou
V přešlehané šlehačce se začne oddělovat tekutina od tuku:
- Mísu se šlehačkou postavíme nad kastrol s horkou vodou a za stálého šlehání metlou směs opět spojíme. Po vychlazení můžeme krém znovu našlehat.
- Plátek povoleného másla zašleháme po kouskách do šlehačky. Máslo nestačí částečně rozehřát v mikrovlnce - musí být povolené rovnoměrně.
- Šlehačku po lžících vmícháme do omáčky, která je těsně pod bodem varu. Po rozpuštění máslových hrudek už smetanovou omáčku jen krátce provaříme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využijeme sušené nebo čerstvé houby a připravíme oblíbenou kulajdu, do které můžeme vpracovat sraženou šlehačku:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře