Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chcete oslnit své děti v pubertálním věku? Pak není nic lepšího, než jim připravit na povrchu dokonale křupavé a uvnitř vláčné a šťavnaté wrapy. Díky horkovzdušné fritéze je jejich příprava otázkou jen několika minut.

Rozdíl mezi tortillou a wrapem je nám všem už jistě známý - zatímco tortilla je placka, tedy surovina, wrap je hotový pokrm z naplněné a zarolované tortilly či jiné placky. Pojďte si s námi připravit křupavé wrapy s dokonale šťavnatou náplní.

Jak připravit křupavé wrapy v HF

Na 4 porce křupavých wrapů budete potřebovat 4 tortilly, 2 kuřecí prsa (400–500 g), 200 g strouhaného čedaru, 100 g žampionů, 100 g sterilované kukuřice, 2 vejce, 1 červenou papriku, 1 šalotku, 1 hrst čerstvé rukoly, panko strouhanku, sůl, mletý pepř a trochu oleje ve spreji. Též myslete na přílohu v podobě salátu či čerstvé zeleniny.

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na jemné nudličky. Očištěnou papriku, šalotku a omyté žampiony nakrájejte na menší kousky podle vašich preferencí.
  2. Na rozpálené pánvi s trochou oleje orestujte kuřecí maso společně s nakrájenou zeleninou a houbami, dokud se maso neopeče ze všech stran a nezatáhne. Poté restovanou směs osolte a opepřete.
  3. Na každou tortillu navrstvěte 1/4 množství masozeleninové směsi, přidejte trošku kukuřice, pár lístků rukoly a následně náplň zasypte strouhaným sýrem.
  4. Tortilly pevně zabalte do tvaru wrapu; každý z nich pak obalte v rozšlehaných vejcích a následně v panko strouhance.
  5. Připravené wrapy vložte do horkovzdušné fritézy, posypte je trochou strouhaného čedaru a lehce postříkejte olejem ve spreji.
  6. Pečte při 180 °C zhruba 10 minut tak, aby byly wrapy dokřupava zapečené.

Zapečené wrapy můžete podávat s nejrůznějšími dipy, ale také s čerstvou zeleninou či zeleninovými saláty - skvěle se k nim hodí například mnohými oblíbený salát Coleslaw. Ať už se rozhodnete jakkoliv, jedno je jisté - parádně si pochutnáte.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli