Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hledáte-li chutnou svačinku nebo večeři, která je na přípravu snadná a s minimálním množstvím použitého nádobí, právě jste ji našli. Díky použití horkovzdušné fritézy si navíc ušetříte čas strávený tepelnou úpravou.

Horkovzdušná fritéza je pomocníkem, díky kterému ušetříme spoustu práce i času. Zastane totiž zapékání, ohřívání i smažení či pečení. A právě k zapékání ji v následujícím receptu budeme potřebovat. Připravíte si s námi sýrovou pochoutku?

Jak na sýrovou tortillu à la garlic bread z HF

Na jednu porci si připravte 1 tortillu, 40 g žervé nebo pomazánkového másla, 80-100 g strouhaného sýra (gouda, čedar, mozzarella, ementál), česnek a italské bylinky podle chuti a čerstvou petrželku na ozdobu.

  1. Jednu polovinu tortilly potřete žervé nebo pomazánkovým máslem.
  2. Namazanou část posypte kořením, přidejte čerstvý či sušený česnek a posypte částí strouhaného sýra. Tortillu přehněte tak, abyste namazanou část zakryli.
  3. Povrch přeložené tortilly potřete zbytkem žervé, posypte zbylým strouhaným sýrem a zapečte v horkovzdušné fritéze 5 minut při 175 °C.
  4. Hotovou sýrovou tortillu posypte čerstvě nasekanou petrželovou natí a podávejte s oblíbenou studenou omáčkou, ajvarem nebo zeleninovým salátem.

Na tuto pochoutku je ideální využít zbytky jakýchkoliv sýrů, které v lednici čekají na zpracování. Docílíte tak chutného pokrmu a zároveň ušetříte. S přípravou vám pomůže také úvodní videorecept, ve kterém uvidíte postup krok za krokem.

Komentáře

Další tipy a triky