Jak připravit výborné kvašáky. Hledáte jednoduchý recept na kvašené okurky? Přesně takový pro vás máme
Kvašené okurky jsou výbornou letní pochoutkou. Na jejich přípravě není vůbec nic složitého a za několik dnů už si můžete pochutnávat. Pokud je máte rádi, určitě si je nenechte ujít, protože další příležitost bude zase až za rok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kvašené okurky
Čím proložit okurky před kvašením
Kvašené okurky podle videa
Okurky k nakládání by měly být kvalitní a nepoškozené.
- Podle receptu dáme přednost větším okurkám, mohou to být přerostlé nakládačky. Dále si připravíme listy černého rybízu a višní, kopr a křen. Na 3 litry nálevu dáme 120 g soli (tj. 5 vrchovatých lžic).
- Nálev svaříme a necháme vychladnout.
- Okurky, křen a listy umyjeme a necháme okapat.
- Každou okurku několikrát propíchneme.
- Okurky, nakrájený křen a listy plníme střídavě do pětilitrové sklenice. Poslední vrstvu musíme dobře upevnit, aby okurky nestoupaly nad hladinu.
- Vše zalijeme převařeným nálevem, okurky musí být ponořené.
- Vhodnou pomůckou pro zajištění okurek před vynořením nad hladinu jsou dřívka z bukové dýhy, která se prodávají v domácích potřebách. Na jednu nádobu stačí jedno až dvě dřívka, která položíme křížem přes sebe. Upevnění drží velmi dobře.
- Sklenice uzavřeme a přikryjeme (např. velkým ručníkem) a necháme v teple několik dnů kvasit. Během té doby ze sklenic vždy vyteče malé množství láku, proto máme sklenice na podložce, vhodný je tác nebo plech.
- Po vykvašení sklenice přemístíme do chladna.
- Kvašené okurky výborně chutnají s vařenými nebo pečenými bramborami, se zapečenými těstovinami a dalšími jídly.
Správný postup přípravy kvašených okurek vám předvede následující video:
A jak připravujete kvašené okurky vy? Budeme rádi za vaše rady a tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 7 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 7 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 17 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Rybíz má pestrou paletu využití. Z bílého můžete mít skvělé víno
Jak připravit nejlepší kvašáky. Ochutnejte výborné křupavé okurky jedinečné chuti podle rodinných receptů
Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Komentáře