Hruška s jemným tvarohovým krémem podle ČSN: Vsaďte na nevšední pohoštění
Méně je někdy více, i tak by se dalo popsat sladko-slané potěšení v podobě polovin hrušek naplněných jemným krémem z tvarohu. Nadchněte své chuťové buňky a připravte na přípravu i suroviny nenáročnou pochoutku.
Ať už vás honí neutišitelná chuť na sladké i slané zároveň, nebo potřebujete připravit něco dobrého pro nečekanou návštěvu, hrušky s tvarohovým krémem vás zachrání na všech frontách. Inspirujte je receptem na plněné ovoce podle ČSN.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit hrušky s tvarohovým krémem podle ČSN
Na 4 porce této dobroty budete potřebovat 4 poloviny hrušek loupaných půlených (kompot bez nálevu), 20 g másla, 100 g měkkého tvarohu, 20 g mrkve, 20 g smetany a sůl podle chuti.
- Kompotované oloupané půlky hrušek nechte řádně okapat. Poté je na vnější straně lehce seřízněte, aby na talíři pevně stály a nepřeklápěly se.
- Připravte tvarohový krém - vyšlehejte změklé máslo a za stálého šlehání přidávejte tvaroh, smetanu a najemno nastrouhanou mrkev. Osolte podle chuti a následně finálně vyšlehejte do lehkého, hladkého krému.
- Půlky ovoce položte půlenou stranou nahoru a za pomoci cukrářského sáčku se zdobenou špičkou úhledně naplňte tvarohovým krémem.
- Připravené hrušky s krémem dozdobte řezem ovoce (seříznutá část na vnější straně) a čerstvou petrželovou natí. Podávejte samostatně nebo s pečivem - opečenými tousty, rozpečenými bagetkami nebo domácími rohlíky.
Tip: Hrušky můžete použít i čerstvé, ale nejlépe již výrazně zralé, aby se dobře porcovaly, případně můžete dané ovoce ugrilovat nebo povařit ve víně - pošírovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tato kombinace sladkých hrušek společně se slaným krémem okouzlí i zaryté odpůrce těchto kombinací chutí. Vyzkoušejte a dejte nám vědět do komentářů, jak moc vám hrušky s jemným tvarohovým krémem chutnaly. Přejeme dobrou chuť.
Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů
Komentáře