Jak používat cukrářský sáček s ozdobně tvarovanou špičkou
Jedním ze způsobů zdobení dortů a zákusků je nastříkání krému z cukrářského sáčku přes ozdobnou špičku. Špičky mají různá zakončení, která určují tvar krémové dekorace nebo možnost plnění dutých tvarů libovolnými náplněmi.
Cukrářské sáčky se vyrábí z potravinářského plastu nebo ze silikonu. Jsou opakovaně použitelné a ozdobné špičky se do nich dají lehce vložit i vyjmout. Nejpoužívanější špičkou je zubatá různých velikostí, kterou se dají vytvořit ozdobné růžičky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sáček se zdobičkou používat
Pokud není v sáčku otvor na vložení špičky, musíme roh odstřihnout:
- Vzniklým otvorem prostrčíme špičku tak, aby v sáčku pevně držela. Sáček naplníme krémem, stáhneme ho dolů ke špičce a konec sáčku zamotáme nebo zajistíme gumičkou, aby nám obsah nevytékal.
- Dalším způsobem plnění je vložení sáčku do vysoké nádoby (například od tyčového mixéru). Kraje sáčku ohneme přes nádobu ven, naplníme ho krémem a zajistíme smotáním nebo gumičkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na sáček tlačíme jednou rukou a druhou přidržujeme zdobičku v poloze, kterou potřebujeme. Vytváříme ozdoby nejen z krému, ale i z bílkové polevy na perníčky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 21 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak zdobit moučníky krémem: 6 tipů, jak hezky ozdobit dort nebo zákusek
Komentáře