Jak používat cukrářský sáček s ozdobně tvarovanou špičkou
Jedním ze způsobů zdobení dortů a zákusků je nastříkání krému z cukrářského sáčku přes ozdobnou špičku. Špičky mají různá zakončení, která určují tvar krémové dekorace nebo možnost plnění dutých tvarů libovolnými náplněmi.
Cukrářské sáčky se vyrábí z potravinářského plastu nebo ze silikonu. Jsou opakovaně použitelné a ozdobné špičky se do nich dají lehce vložit i vyjmout. Nejpoužívanější špičkou je zubatá různých velikostí, kterou se dají vytvořit ozdobné růžičky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sáček se zdobičkou používat
Pokud není v sáčku otvor na vložení špičky, musíme roh odstřihnout:
- Vzniklým otvorem prostrčíme špičku tak, aby v sáčku pevně držela. Sáček naplníme krémem, stáhneme ho dolů ke špičce a konec sáčku zamotáme nebo zajistíme gumičkou, aby nám obsah nevytékal.
- Dalším způsobem plnění je vložení sáčku do vysoké nádoby (například od tyčového mixéru). Kraje sáčku ohneme přes nádobu ven, naplníme ho krémem a zajistíme smotáním nebo gumičkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na sáček tlačíme jednou rukou a druhou přidržujeme zdobičku v poloze, kterou potřebujeme. Vytváříme ozdoby nejen z krému, ale i z bílkové polevy na perníčky.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 49 minutami
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicové suflé
Přidáno před 12 hodinami
Vláčný koláč s jablky a povidly
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninové placičky s cuketou a koriandrem
Přidáno před 17 hodinami
Cappuccino dort
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Farmář radí, jak poznat správně zralé švestky na povidla a jak je správně uvařit. Pomůže vařečkový test
Holka u plotny vaří: Jak na šťavnaté řízky z kuřecích prsou? Plněné bylinkovým máslem chutnají božsky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře