Jak připravit strouhanku na posypání ovocných knedlíků? Naučte se ji podle videa
Zlatavá strouhanka je báječnou variantou posypek ovocných knedlíků a chutná také na těstovinách. Vyjde velmi levně, což dobře věděly i naše babičky. Správně připravená je příjemně křupavá, ale zároveň nepřipálená. Postupem přípravy vás provede video.
Ovocné knedlíky se dají ozdobit a dochutit různými způsoby, někdo miluje tvaroh, jiný si dá raději Granko, oblíbeným a jednoduchým řešením je skořice. Mnozí z nás nedají dopustit na strouhanku, kterou je potřeba nejprve opražit na pánvi s troškou oleje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit strouhanku na knedlíky
Použijte buď koupenou strouhanku nebo si ji sami připravte ze staršího pečiva. Proschlé rohlíky na strouhanku jednoduše rozmixujte v mixéru nebo nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje, po chvíli přidejte 40 g másla. Množství surovin si upravte podle potřeby.
- Poté přidejte strouhanku a za stálého míchání ji opražte dozlatova.
- Dále ještě přidejte 50 g cukru krupice a skořicový nebo vanilkový cukr.
- Vše ještě chvíli na plotýnce míchejte, hotová strouhanka by měla mít zlatavou barvu a křupavou chuť.
Opražená strouhanka chutná nejlépe, když je čerstvě připravená. Přiměřené množství dejte na ovocné knedlíky nebo na uvařené těstoviny.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře