Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zlatavá strouhanka je báječnou variantou posypek ovocných knedlíků a chutná také na těstovinách. Vyjde velmi levně, což dobře věděly i naše babičky. Správně připravená je příjemně křupavá, ale zároveň nepřipálená. Postupem přípravy vás provede video.

Ovocné knedlíky se dají ozdobit a dochutit různými způsoby, někdo miluje tvaroh, jiný si dá raději Granko, oblíbeným a jednoduchým řešením je skořice. Mnozí z nás nedají dopustit na strouhanku, kterou je potřeba nejprve opražit na pánvi s  troškou oleje. 

Jak připravit strouhanku na knedlíky

Použijte buď koupenou strouhanku nebo si ji sami připravte ze staršího pečiva. Proschlé rohlíky na strouhanku jednoduše rozmixujte v mixéru nebo nastrouhejte na hrubém struhadle.

  1. Na pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje, po chvíli přidejte 40 g másla. Množství surovin si upravte podle potřeby.
  2. Poté přidejte strouhanku a za stálého míchání ji opražte dozlatova. 
  3. Dále ještě přidejte 50 g cukru krupice a skořicový nebo vanilkový cukr.
  4. Vše ještě chvíli na plotýnce míchejte, hotová strouhanka by měla mít zlatavou barvu a křupavou chuť.
Tip: Jakkoli se postup zdá jednoduchý, ne vždy se začátečníkům povede. Chvíli se totiž na pánvi "nic neděje", ale pokud přestanete míchat, strouhanka se lehce připálí. Počítejte také s tím, že když pánev z plotýnky odstavíte, bude ještě chvíli horká a strouhanka se bude dále zahřívat.

Opražená strouhanka chutná nejlépe, když je čerstvě připravená. Přiměřené množství dejte na ovocné knedlíky nebo na uvařené těstoviny.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli