Jak rychle nastrouhat neoloupaná jablka: Jednoduchým způsobem odstraníme slupky
Jablka jsou oblíbené šťavnaté ovoce, které je ukryto v tenké nebo naopak kožovitě silné slupce. Při zpracování jablek (například na koláč, přesnídávku či kompot) musíme jablka oloupat a vyjmout jádřince.
O prázdninách se můžeme těšit chutí a vůní světle zelených letních jablíček, které tak odstartují bohatou sklizeň podzimních sladkých jablek. Některá jablka mají jen krátkou trvanlivost, proto je rychle zpracujeme do mnoha báječných moučníků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nastrouhat neoloupaná jablka
Jde o nejrychlejší způsob zpracování - zapojíme do práce muže:
- Jablka omyjeme, osušíme (slupku neloupeme) a pokrájíme je na čtvrtiny. Nožíkem vykrojíme jádřinec.
- Místem, kde byl jádřinec, přiložíme jablko na struhadlo a strouháme, dokud nám nezbyde v rukách jen tenká slupka.
- Na jádřincích si pochutnají slepičky nebo prasátka - naše nebo sousedů. Slupky usušíme a použijeme je jako základ na zimní čaj.
Strouhaná jablka využijeme například do bábovky - jak uvidíte v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře