Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablka jsou oblíbené šťavnaté ovoce, které je ukryto v tenké nebo naopak kožovitě silné slupce. Při zpracování jablek (například na koláč, přesnídávku či kompot) musíme jablka oloupat a vyjmout jádřince.

O prázdninách se můžeme těšit chutí a vůní světle zelených letních jablíček, které tak odstartují bohatou sklizeň podzimních sladkých jablek. Některá jablka mají jen krátkou trvanlivost, proto je rychle zpracujeme do mnoha báječných moučníků.

Jak nastrouhat neoloupaná jablka

Jde o nejrychlejší způsob zpracování - zapojíme do práce muže:

  • Jablka omyjeme, osušíme (slupku neloupeme) a pokrájíme je na čtvrtiny. Nožíkem vykrojíme jádřinec.
  • Místem, kde byl jádřinec, přiložíme jablko na struhadlo a strouháme, dokud nám nezbyde v rukách jen tenká slupka.
  • Na jádřincích si pochutnají slepičky nebo prasátka - naše nebo sousedů. Slupky usušíme a použijeme je jako základ na zimní čaj.

Strouhaná jablka využijeme například do bábovky - jak uvidíte v našem videu:

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli