Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caj z jablickovych slupek

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 8. 2010 18:17

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Barva a chut zalezi na typu a mnozstvi jablek. Caj delam vzdy, kdyz delam cokoliv z jablek, kde je potreba je oloupat.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

aaura

3. 8. 2011 22:30

Dávám bodík a určo vyzkouším...dělám si pečený čaj...tady jsou na něj recepty také a miluju to vyjídání ovoce z čaje ;-)...tohle vypadá na super rychlou alternaci...a přidat do toho třeba pár borůvek, rybízu, malin....nebo cokoliv, co zrovna začíná opadávat z keříků na zahradě....mno...to by mohlo být dobré :-p

petrzelka

9. 10. 2010 20:48

Co nejdříve udělám štrůdl,jen kvůli čajíku;-)a vyzkouším.A Václave,při tvém vzpomínání,jsem se uplně zasnila:-8:yes:

michsamant

20. 9. 2010 16:28

:yes: dakujem, idem pozriet link

Lucasinka

20. 9. 2010 15:25

Caj z jablek ma uklidnujici ucinek na nervy a jablko, most nebo caj se doporucuje i pri potizich se spankem a usinanim. O jablickach vic http://www.lucasinka.cz/2010/08/jablka/

michsamant

20. 9. 2010 15:19

Lucasinka, cajik je zaujimavy, ake ma ucinky na zdravie?

teniska

20. 9. 2010 15:14

tak jsem pekla tažený závin a zbyly mi slupky, hned jsem se pustila do čaje a je opravdu moc dobrý:yes::yes: +7;-)

Klariska

9. 9. 2010 12:50

Zalévám slupky přímo v čajovém hrníčku a pak je z čaje vyjídám :-D:yes:.

Lucasinka

14. 8. 2010 11:35

Vaclave moc dekuju za krasne vzpominky. Moc me potesily. Obcas si take nakrajim jablicka na mensi kousky a zaleji vodou - to kdyz z jablek zrovna nic nedelam, ale dostanu na caj chut :-D V lete je uzasny a osvezujici s ledem a platky citronu, v zime s medem zahreje. Kdyz byl pritel nemocny, svarovala jsem jablka s cerstvym zazvorem, precedila a podavala s medem misto caje. Chripky ze rychle zbavil :-D Krizaly miluju a pamatuju, jak je mamca susila na sitech po topeni a ja je tajne chodila ujidat :-8 Coz mi pripomina, ze bych jich par zase mohla udelat :yes:

Vaclav Fronek

14. 8. 2010 09:42

Ještě připomínka. Dříve VZPOMÍNÁM u dědečka stály na kraji kamen dvě konvice./V zimě pro zahřátí, v zimě proti žízni- limo nebylo, když tak ČURIFINDA(tak jsme říkali ocet s cukrem a vodou)/ V jedné byla meltové kafe z praženého obilí a cikorky a v druhé vývar z jablek. Voda se dolývala podle potřeby a dokud výluhy měli chuť. Po ránu se z melty dělaka brynda s mlékem ve které se máčely připravené předsušené nakrájené kousky chleba a jedli se lžící. OCH, OCH - Krásné to mládí a vzpomínky. Stačilo toto a nemusela bejt ani šumka, uherák, či párky. Václav

Vaclav Fronek

14. 8. 2010 09:33

U nás na jihu se po mnoho geberací dělají křížali z padaných jablek, které nejsou vhodné na uskladnění a štrůdl se pořát jíst nedá. Něco se nastrouhá a zavaří a zbylá jabka se krájí a potom suší všelijak( na sítu, navlečené na niti, nebo jen na novinách a troubě), aby se posléze mohli jíst třeba na výletech místo bnbónů k zahnání žízně. V zimě se z nich vaří čaj, který vychlazený, přislazený a se troškou citónu nalitý do PET lahve je supr limoška. Horkej je také vynikající. I slupky, tak jak píšeš se někdy upotřebí, když se loupou jablka na štrůdl a jiné různé věci. Slupka dává odvaru bezva barvu. Ty máš za připomínku +bodík 5.
PS- Sáček s křížalami při cestě autem, nebo atobusem, nebo vlakem nenechá na pokoji nikoho, komu nabídnete. Václav

teniska

13. 8. 2010 22:20

ooo :-) úžasný nápad, děkuji za milou inspiraci při spotřebě jablíček, tohle mne potěšilo :yes: :-p

JanaDorazinova

13. 8. 2010 19:01

Díky, Luci;-)

Lucasinka

13. 8. 2010 18:24

taky ho mam moc rada a obcas kupuju jablka jen kvuli tomu caji. Je vyborny i studeny a delam ho jen z cerstvych. Na jeden hrnek staci slupky z jednoho jablicka a kdyz chces caj silnejsi, muze jich dat vic. delala jsem jablkovy zavin ze tri jablek a mam to tak na pullitru (odruda Gala).

JanaDorazinova

13. 8. 2010 18:19

Luci, takže čerstvé slupky? Já jsem dělávala se sušených, taky dobré. Kolik tak stačí slupek na jeden hrnek? Díky, je to moc dobrý nápad, ovocné čaje mám moc ráda;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: slupky z jablek čaj ze slupek jablek čurifinda čaj ze slupek jablka čaj ze slupek od jablek čaj ze slupek z jablek caj ze susenych jablek čaj z čerstvých jablek jablkové slupky čaj z jablek jablečné slupky jablečný čaj ze šlupek sušené slupky z jablek odvar z jablek vývar z jablečných šlupek slupka z jablek šlupky od jablek vývar z jablek odvar z jablečných slupek čaj ze sušených jablečných slupek

Suroviny: jablko, voda, med, citron

TopRecepty.cz

Caj z jablickovych slupek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6Dl