Caj z jablickovych slupek

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Nápoje 14 názorů

Suroviny

slupky z jablíčka
voda
med
citron
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slupky dame do hrnicku, zalijeme vrouci vodou a nechame chvili louhovat. Pak scedime, dosladime medem a ochutime citronem.

Poznámka

Barva a chut zalezi na typu a mnozstvi jablek. Caj delam vzdy, kdyz delam cokoliv z jablek, kde je potreba je oloupat.

www.lucasinka.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Caj z jablickovych slupek

  • aaura aaura

    Dávám bodík a určo vyzkouším...dělám si pečený čaj...tady jsou na něj recepty také a miluju to vyjídání ovoce z čaje ;-)...tohle vypadá na super rychlou alternaci...a přidat do toho třeba pár borůvek, rybízu, malin....nebo cokoliv, co zrovna začíná opadávat z keříků na zahradě....mno...to by mohlo být dobré :-p

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Co nejdříve udělám štrůdl,jen kvůli čajíku;-)a vyzkouším.A Václave,při tvém vzpomínání,jsem se uplně zasnila:-8:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    :yes: dakujem, idem pozriet link

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Caj z jablek ma uklidnujici ucinek na nervy a jablko, most nebo caj se doporucuje i pri potizich se spankem a usinanim. O jablickach vic http://www.lucasinka.cz/2010/08/jablka/

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    Lucasinka, cajik je zaujimavy, ake ma ucinky na zdravie?

    Odpovědět

  • teniska teniska

    tak jsem pekla tažený závin a zbyly mi slupky, hned jsem se pustila do čaje a je opravdu moc dobrý:yes::yes: +7;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Zalévám slupky přímo v čajovém hrníčku a pak je z čaje vyjídám :-D:yes:.

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Vaclave moc dekuju za krasne vzpominky. Moc me potesily. Obcas si take nakrajim jablicka na mensi kousky a zaleji vodou - to kdyz z jablek zrovna nic nedelam, ale dostanu na caj chut :-D V lete je uzasny a osvezujici s ledem a platky citronu, v zime s medem zahreje. Kdyz byl pritel nemocny, svarovala jsem jablka s cerstvym zazvorem, precedila a podavala s medem misto caje. Chripky ze rychle zbavil :-D Krizaly miluju a pamatuju, jak je mamca susila na sitech po topeni a ja je tajne chodila ujidat :-8 Coz mi pripomina, ze bych jich par zase mohla udelat :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Ještě připomínka. Dříve VZPOMÍNÁM u dědečka stály na kraji kamen dvě konvice./V zimě pro zahřátí, v zimě proti žízni- limo nebylo, když tak ČURIFINDA(tak jsme říkali ocet s cukrem a vodou)/ V jedné byla meltové kafe z praženého obilí a cikorky a v druhé vývar z jablek. Voda se dolývala podle potřeby a dokud výluhy měli chuť. Po ránu se z melty dělaka brynda s mlékem ve které se máčely připravené předsušené nakrájené kousky chleba a jedli se lžící. OCH, OCH - Krásné to mládí a vzpomínky. Stačilo toto a nemusela bejt ani šumka, uherák, či párky. Václav

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    U nás na jihu se po mnoho geberací dělají křížali z padaných jablek, které nejsou vhodné na uskladnění a štrůdl se pořát jíst nedá. Něco se nastrouhá a zavaří a zbylá jabka se krájí a potom suší všelijak( na sítu, navlečené na niti, nebo jen na novinách a troubě), aby se posléze mohli jíst třeba na výletech místo bnbónů k zahnání žízně. V zimě se z nich vaří čaj, který vychlazený, přislazený a se troškou citónu nalitý do PET lahve je supr limoška. Horkej je také vynikající. I slupky, tak jak píšeš se někdy upotřebí, když se loupou jablka na štrůdl a jiné různé věci. Slupka dává odvaru bezva barvu. Ty máš za připomínku +bodík 5.
    PS- Sáček s křížalami při cestě autem, nebo atobusem, nebo vlakem nenechá na pokoji nikoho, komu nabídnete. Václav

    Odpovědět

  • teniska teniska

    ooo :-) úžasný nápad, děkuji za milou inspiraci při spotřebě jablíček, tohle mne potěšilo :yes: :-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Díky, Luci;-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    taky ho mam moc rada a obcas kupuju jablka jen kvuli tomu caji. Je vyborny i studeny a delam ho jen z cerstvych. Na jeden hrnek staci slupky z jednoho jablicka a kdyz chces caj silnejsi, muze jich dat vic. delala jsem jablkovy zavin ze tri jablek a mam to tak na pullitru (odruda Gala).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Luci, takže čerstvé slupky? Já jsem dělávala se sušených, taky dobré. Kolik tak stačí slupek na jeden hrnek? Díky, je to moc dobrý nápad, ovocné čaje mám moc ráda;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: slupky z jablek čaj ze slupek jablek čurifinda čaj ze slupek jablka čaj ze slupek od jablek čaj ze slupek z jablek caj ze susenych jablek čaj z čerstvých jablek jablkové slupky čaj z jablek jablečné slupky jablečný čaj ze šlupek sušené slupky z jablek odvar z jablek vývar z jablečných šlupek slupka z jablek šlupky od jablek vývar z jablek odvar z jablečných slupek čaj ze sušených jablečných slupek

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít