Jak se dělá krém do věnečků? Ani jednoho výběru báječného krému nebudete litovat
Věnečky jsou oblíbenými zákusky z odpalovaného těsta, plněnými sladkým krémem. Ačkoliv jsou zařazovány mezi retro zákusky, staly se nedílnou součástí cukráren a směle konkurují moderním dortíkům.
Věnečky se připravují z jednoho druhu těsta, ale krémů k plnění může být několik. Pokaždé tak získáme trochu jiný zákusek - zvláště když místo fondánové polevy posypeme věnečky jen moučkovým cukrem, čímž snížíme jejich sladkost.
Mohlo by vás zajímat
Jak se dělá krém do věnečků
Vybereme si z několika možností - jeden krém je lepší než druhý:
- Žloutkový krém - do vanilkového pudinku nebo škrobové kaše zašleháme žloutky, cukr, vanilku a polovinu tuku. Směs povaříme a po vychladnutí ji vyšleháme se zbytkem másla.
- Pudinkový krém připravíme zašleháním másla a moučkového cukru do uvařeného vychladlého vanilkového pudinku. Místo másla zkusíme do pudinku vmíchat ušlehanou šlehačku.
- Šlehačkový krém je báječnou směsí ušlehané 33% smetany, moučkového cukru a mascarpone. Krém dochutí například karamelový kulér, ale i kakao nebo ovocné pyré vmíchané do šlehačky s kousky ovoce.
Jak připravíme úžasné věnečky s pudinkovo-máslovým krémem? Inspirujte se videem a připravte rodině báječnou pochoutku:
Komentáře