Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkový krém: Chutná náplň s vůní rumu pozvedne chuť žloutkových věnečků
Zdroj: Toprecepty

Žloutkové věnečky jsou základem české cukrařiny, jak už dlouhá léta říkávají naše babičky. Jejich popularita netkví pouze v lahodném odpalovaném těstě, ale také v jemném žloutkovém krému, který typicky voní po rumu.

Žloutkový krém je velmi snadný na přípravu a jak už jeho název napovídá, nepotřebujete na něj žádné speciální nebo těžko dostupné suroviny. Připravte si s námi náplň do žloutkových věnečků, kterými potěšíte každého milovníka zákusků.

Jak na žloutkový krém

Na žloutkový krém je potřeba 80 g žloutků, 480 g mléka, 125 g cukru krupice, 50 g kukuřičného škrobu, 40 g rumu, 50 g másla a 1 vanilkový lusk (+150 g másla k jeho dokončení).

  1. Všechny potřebné ingredience vložte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte po dobu 2 minut.
  2. Hotový hustý krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií, abyste předešli nežádoucímu škraloupu.
  3. Vychladlý krém vyšlehejte dohladka (půl minuty na plný výkon), poté k němu přidejte zbylé máslo (150 g) a došlehejte naplno po dobu 1–2 minut.
  4. Tip: Žloutkový krém by měl mít teplotu kolem 22–24 °C. Pokud by teplota byla příliš nízká, krém se srazí a máslo v krému bude hrudkovatět. Naopak vysoká teplota zapříčiní přílišnou tekutost krému.

Krémem v cukrářském sáčku se zdobicí špičkou následně plňte připravené věnečky. Uděláte radost rodině a pustíte se do přípravy žloutkových věnečků? Podle videoreceptu se vám určitě povedou a můžete je plnit také pudinkovým krémem:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky